Ramiro Vaca (groen, midden), hier in actie tegen Club Brugge. ©  BELGA

Vaca bezorgt sterk Beerschot met heerlijke goal verdiende zege tegen Westerlo

Na twee nipte nederlagen tegen Club Brugge en OHL heeft Beerschot tegen Westerlo een verdiende overwinning geboekt. Ramiro Vaca zorgde met een knappe vrije trap in de kruising voor de 2-3-eindstand. Voor Westerlo en Jonas De Roeck was het de eerste nederlaag in de voorbereiding.

Kersten Steurbaut

Westerlocoach Jonas De Roeck stuurde in de eerste van twee oefenwedstrijden niet zijn sterkste elftal tussen de lijnen. Toch kwamen de Kemphanen al vroeg op voorsprong. Bernat stuurde Foster diep, die eenvoudig Vanhamel omspeelde en de 1-0 in het lege doel duwde.

De bezoekers verschenen in Westerlo wel aan de aftrap met iets wat op een type-elftal lijkt – Sebaoui komt vanavond nog in actie tegen RVC Hoboken, Van den Bergh en Nzita liggen nog in de lappenmand.

Na de vroege achterstand namen de Mannekes het commando al snel over. Beerschot was vinniger en gretiger, zette hoog druk en liet de bal goed van voet tot voet gaan. Halfweg de eerste helft zorgde Baeten voor de verdiende gelijkmaker. N’Diaye verslikte zich in een lange bal en de voormalige spits van Club Brugge maakte met een mooie stift over Gillekens zijn eerste goal voor Beerschot. Een echte spitsengoal.

In het slot van de tweede helft werd er nog twee keer gescoord. Vaca zorgde met een laag schot in de verste hoek voor de verdiende voorsprong, maar twee minuten later zette Bernat vanop de stip de bordjes terug op gelijke hoogte.

Tien tegen tien

Beerschot ging na de rust verder op zijn elan en dreigde al snel via een bedrijvige Koshi – het Kielse jeugdproduct dat via Cercle terug naar de heimat keerde, toonde een paar keer zijn goede voetjes.

De tweede helft werd echter al snel ontsierd door een opstootje. Alhassan, die al geel kreeg bij de strafschop voor Westerlo, ging een tweede keer op de bon nadat hij aan de noodrem ging hangen bij de doorgebroken Foster. De Zuid-Afrikaan reageerde met een stevige charge en kwam goed weg met geel. De Roeck haalde Foster dan maar zelf naar de kant, een duidelijk signaal naar zijn aanvaller dat dit in de competitie niet getolereerd zal worden.

Met tien tegen tien behield Beerschot het overwicht, zonder nog echt gevaarlijk te zijn. In de slotfase bezorgde Vaca de Mannekes met een heerlijke vrije trap in de kruising toch nog een verdiende overwinning. Voor Beerschot de eerste overwinning tegen een club uit 1A, Westerlo leed zijn eerste nederlaag in de voorbereiding.

In de namiddag komen beide ploegen nog een tweede keer in actie. Westerlo speelt om 16u00 een galamatch tegen AZ, Beerschot neemt het op tegen amateurclub RVC Hoboken.

Westerlo: Gillekens; Reynolds, N’Diaye, Tagir, Mabea; Akbunar (60’ Yow), Güctekin, Fixelles, Bernat; Vetokele, Foster.

Beerschot: Vanhamel; Konstantopoulos, Abdullah, Matthys; Quirynen, Koshi, Vaca, Sanusi, Weymans; Shankland, Baeten.

Doelpunten: 10’ Foster 1-0, 22’ Baeten 1-1, 35’ Vaca 1-2, 37’ Bernat 2-2, 82’ Vaca 2-3.

Gele kaarten: 36’ Alhassan, 56’ Foster.

Rode kaarten: 56’ Alhassan (tweede geel).

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio