HC Blackbirds 

HC Blackbirds ©  kma

Minister trekt 185.000 euro uit voor nieuw kunstgrasveld HC Blackbirds

Zandhoven -

Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft 185.012 euro Vlaamse steun uitgetrokken voor HC Blackbirds in Massenhoven. Het geld gaat naar het tweede hockeyveld en de daarbij horende technische sportvoorzieningen.

Het tweede hockeyveld kan naast het bestaande clubhuis gebouwd worden. Om de kwaliteit voor de leden en de toekomstige professionalisering nog op te drijven, kiest de club voor een state-of-the-art waterveld.

In totaal trekt Vlaanderen met Sportspurt 185 miljoen euro uit, een inhaalbeweging om meer en betere sportinfrastructuur te realiseren. Dit geld gaat onder meer naar groepsaankopen, topsportinfrastructuur en bovenlokale sportinfrastructuur.

“Hockeyclub Blackbirds uit Zandhoven blijft maar groeien. De verhuis naar de voormalige voetbalterreinen van K. Massenhoven VC betekende voor de club een bijkomende wind en extra impuls”, zegt Conny Van den Heuvel van N-VA Zandhoven. “Het ledenaantal blijft dan ook jaar na jaar toenemen en ondertussen telt de club ook enkele kampioenenploegen. Onze afdeling heeft mee voor dit dossier geijverd. Dankzij deze investering in een waterveld kunnen de Blackbirds hun kwalitatieve jeugdwerking blijven aanbieden.”

In totaal kost het nieuw waterveld met bijhorende groenaanleg iets van een 850.000 euro.

 kma

Vastgoed

Jobs in de regio