©  BELGA

Stallone Limbombe ruilt Lierse voor Cypriotische Nea Salamis

Stallone Limbombe is niet langer een speler van Lierse. De 31-jarige flankspeler, die sinds de zomer van 2021 op het Lisp voetbalde, trekt naar het buitenland en ondertekende een contract bij de Cypriotische neo-eersteklasser Nea Salamis Famagusta. De Pallieters zelf maken intussen werk van een opvolger voor Limbombe.

kugu

Het huwelijk tussen Lierse en Stallone Limbombe strandt dus al na goed één seizoen, maar een vechtscheiding is het niet geworden. Limbombe vatte het nieuwe seizoen nog vol overgave aan bij Lierse, maar lonkte intussen over het muurtje naar een buitenlands avontuur. Dat vond hij de voorbije dagen bij Nea Salamis Famagusta, dat nog maar net naar de hoogste klasse in Cyprus promoveerde. Lierse en de Cyprioten bereikten vrij snel een akkoord over de 31-jarige Limbombe, die nog een jaar onder contract lag op het Lisp. De winger legde vrijdag medische testen af in Cyprus en trainde er ’s avonds al met de groep.

Stallone Limbombe zelf kende vorig seizoen een matige campagne met Lierse. Hij werd in 25 wedstrijden ingezet en scoorde daarin vier keer. Desondanks gold hij als een vaste waarde in de kern van coach Tom Van Imschoot. De club heeft de zoektocht naar een waardige vervanger dan ook al opgestart. Naast een flankspeler denkt Lierse ook nog aan het aantrekken van een bijkomende verdediger.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio