Lonen van VRT-vedetten gelekt: dit zijn de absolute topverdieners

Een verloning van 400.000 euro voor Niels Destadsbader: dat cijfer zorgde vorige maand nog voor ophef, maar de presentator blijkt niet eens het best betaalde VRT-schermgezicht. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Zo zou Tom Waes 700.000 euro bruto per jaar krijgen, en zouden Jeroen Meus en Philippe Geubels minstens 500.000 euro opstrijken.

Bron: Het Laatste Nieuws

LEES OOK. Siska Schoeters reageert op heisa rond grootverdieners bij VRT (en de reacties die ze daar zelf op kreeg): “Dit kunnen jullie echt niet meer maken”

De lonen van schermgezichten blijven bij de VRT doorgaans met veel mysterie omhuld. In het VRT-jaarverslag was er eerder enkel sprake van elf gezichten die tussen 101.000 en 300.000 euro bruto per jaar verdienen. De grootste toplonen blijken weggelegd voor Tom Waes, Jeroen Meus, Philippe Geubels, Ben Crabbé, en Niels Destadsbader.

Tom Waes – het grootste kijkcijferkanon – is ook het best betaald, met een geschatte brutovergoeding van minstens 700.000 euro per jaar. Jeroen Meus verdient een brutoloon van minstens 500.000 euro per jaar, en ook Ben Crabbé en Philippe Geubels zitten in dezelfde categorie. Niels Destadsbader tenslotte zou jaarlijks bruto zo’n 400.000 euro opstrijken.

VRT-CEO: “Marktconform”

Volgens Frederik Delaplace, CEO van de VRT, betaalt de openbare omroep marktconform, en circuleren er cijfers die niet kloppen. “VRT heeft als opdracht een breed publiek te bereiken met straffe programma’s. Dat doen we onder meer door schermgezichten en radiostemmen in te zetten, unieke talenten die de Vlaming meenemen in die verhalen. VRT betaalt hen marktconform en is daar ook transparant over. Om privacy redenen gaan we niet in op precieze bedragen, ook al circuleren er cijfers die niet kloppen. De VRT-directie houdt bij alles wat contracten aangaat, rekening met de aanbevelingen van Audit Vlaanderen en zet in haar schermgezichtenbeleid verjonging, vervrouwelijking en diversiteit centraal”, aldus Delaplace.

LEES OOK. Exclusiviteitscontracten bij VRT doen discussie oplaaien: zes topverdieners zijn allemaal mannen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER