© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Opmerkelijke Tourgast: de hond van Hugo Hofstetter

Vergeet de hond van Pavlov, in wielermiddens gaat slechts één viervoeter over de tongen: die van Hugo Hofstetter. In de Tour gaat er geen dag voorbij of de Franse sprinter van Arkéa - Samsic wordt in ‘aaimodus’ ­gesignaleerd nabij de ploegbus voor aanvang of ­meteen na de etappe.

roro

Opmerkelijk, de drie jaar oude gekruiste rottweiler draagt ­nagenoeg dezelfde outfit als zijn baasje: een rood-zwart shirt met daarop de sponsornamen Arkéa - Samsic. Slim bekeken van de Franse ploeg.

“Petrus, want zo heet de hond was tot en met de aankomst in Megève rond de ploegbus terug te vinden”, aldus ploegmaat ­Amaury Capiot. “Nu is hij eventjes met Hugo’s vriendin naar huis. Maar ongetwijfeld zien we de twee nog terug. Waar Hugo is, is zijn hond niet veraf. De ploeg ­omarmt het idee en hoopt er wat extra visibiliteit uit te puren. ­Petrus geeft niet alleen het imago van Hofstetter een boost, ook dat van de ploeg.”

Of kent u een ‘wielerhond’ met 1.050 volgers op Instagram? Op Petrus’ eigen Instagramaccount – petrus_blueyes – is onder meer te zien hoe de Franse sprinter zijn hond meeneemt als hij de dag na de koers een rondje gaat uit­fietsen.

“Petrus bezorgt Hugo de nodige ontspanning”, aldus Capiot. “Niet alleen tijdens deze hectische Tour, eigenlijk doorheen het hele seizoen. Gedurende het Vlaamse voorjaar eiste de viervoeter ook al de nodige aandacht op. Op de bus of de kamer heb ik hem nog nooit gezien. Maar rond de bus is hij een eyecatcher.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Tour de France

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws