©  BELGA

Sprinters Caleb Ewan en Fabio Jakobsen balen na nieuwe slechte dag, maar: “Het hoort nu eenmaal bij wielrenner zijn”

Het mocht opnieuw niet baten voor Caleb Ewan en Lotto-Soudal. Tijdens de dertiende etappe kwam de Australische sprinter ten val waardoor hij opnieuw niet kon meedingen voor de ritwinst. “Het is wat het is”, klinkt het onder meer.

Jens Heylen

LEES OOK. De Tour is aan de Denen: Mads Pedersen de sterkste vluchter in Saint-Étienne, favorieten beleven een snipperdag

“Ik voelde me eigenlijk heel goed vandaag”, opende Ewan nog positief. “Door twee mannetjes vooruit te sturen, probeerden we de vlucht onder controle te houden. Maar dan ja, ik weet niet wat er daar juist in die bocht gebeurt. Ik kon een val niet vermijden, waardoor ik nu wel last heb van mijn knie en mijn schouder. Hopelijk valt het allemaal wat mee. Toen ik neerging, wist ik dat het eigenlijk zo goed als voorbij was.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“We zitten in de dertiende rit en er zijn nog maar twee massasprints geweest. Het is zeker geen goede Tour voor sprinters als ik. Vandaag zagen we toch wel als een kans en we probeerden ze ook te nemen, maar andermaal pech. Ik zal van deze verwondingen volgens mij wel herstellen. Ik denk ook niet dat ik iets gebroken heb. Al valt dat natuurlijk altijd nog af te wachten. Maar momenteel voel ik me OK. Het is echt wel balen die pech altijd, maar het is wat het is. Het hoort nu eenmaal bij wielrenner zijn. Hopelijk verandert het snel”, wist Ewan nog te vertellen.

Fabio Jakobsen: “Ik verteer de bergen slecht ten opzichte van de rest van het peloton”

Fabio Jakobsen had zijn dagje niet in de eerste dag na de Alpenritten. De renner van Quick-Step Alpha Vinyl hing vrijdag meermaals aan de rekker achterin het peloton. Tot drie keer toe moest de Nederlander lossen, kwam telkens met de nodige moeite weer aansluiten om vervolgens toch definitief af te haken. “Ik denk dat het komt door de twee vorige dagen in de bergen die zo lastig waren”, verklaart Jakobsen zijn slechte dag. “Ook overnachten op hoogte op Alpe d’Huez en de hitte van vandaag deden er geen goed aan. Die combinatie is niet de beste formule voor mij. Ik heb het geprobeerd, maar ik kon er niet bijblijven. Ik verteer de bergen slecht ten opzichte van de rest van het peloton. Eten, drinken en slapen: meer kan ik niet doen.”

Voor de start had Jakobsen al zijn twijfels over deze etappe. “We wisten wel dat het moeilijk zou worden, dus we zagen het maar als een kleine kans. Dat weerhield me er niet van het toch te proberen. Maar een kleine kans is maar een kleine kans hé”, berust de Nederlander.

Deze Tour eindigden nog niet veel etappes op een massasprint. Voor de topsprinters voelt deze etappe dan ook weer aan een gemiste kans. “We wisten wel vooraf dat er deze editie weinig sprintritten zouden zijn”, zegt Jakobsen. “Ik heb al één zege beet. Hopelijk krijg ik de kans om nog een keertje voor een tweede te sprinten.” (jdp)

LEES OOK. Jasper Philipsen zat te vloeken toen hij hoorde dat Caleb Ewan gevallen was: “Het is precies vervloekt”

 ©  BELGA

Vastgoed

Jobs in de regio