Een speurder betreedt het appartement waar de brand dinsdagavond woedde. © Theo Derkinderen

Verdachte van brandstichting in appartement blijft aangehouden met enkelband

Putte -

De 45-jarige D.V. uit Putte blijft nog zeker een maand aangehouden als verdachte voor de brandstichting in het appartement van zijn ex-vriendin op de Waversesteenweg. De man zit momenteel nog in de gevangenis, maar krijgt wellicht begin volgende week een enkelband.

D.V. werd woensdagochtend door de politie opgepakt nadat er dinsdagavond brand was gesticht in het appartement van zijn vriendin, op de hoek van de Waversesteenweg en Lierbaan in Putte. Een getuige verklaarde aan de politie dat hij vlak voor het uitbreken van de brand een man met een hoodie had zien wegwandelen uit het appartementsgebouw. Omdat de getuige het zaakje niet vertrouwde, nam hij vliegensvlug een foto van de man en legde die later ook voor aan de politie. Bovendien herkende de getuige D.V. aan de tatoeage op zijn been.

De verdachte werd door de Mechelse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van brandstichting in een bewoond pand, maar wel onder de modaliteit van het elektronische toezicht. Dat betekent dat hij een enkelband krijgt en zijn voorhechtenis thuis kan uitzitten.

D.V. verscheen vrijdag voor de Mechelse raadkamer en die verlengde de aanhouding van de man met een maand. Voorlopig zit de Puttenaar wel nog in de gevangenis, maar vermoedelijk krijgt hij begin volgende week zijn enkelband.

Geen commentaar

Of de man de feiten toegeeft en wat zijn kant van het verhaal is, is voorlopig onduidelijk. “Voorlopig ga ik geen commentaar geven op deze zaak. Het onderzoek is nog maar net opgestart en we willen graag eerst de resultaten daarvan afwachten”, reageerde advocate Barbara De Boeck na afloop van de raadkamer.

Als de rechtbank D.V. later schuldig bevindt aan de feiten, kan hij een (maximale) celstraf van vijftien tot twintig jaar oplopen. (tdk)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio