Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nederlandse broers uit Tilburg vinden gestolen oldtimerbusje terug … op het Kiel: “Een speld in een hooiberg”

“Een speld in een hooiberg”, zo noemde Thomas Hester uit het Nederlandse Tilburg de zoektocht naar het gestolen oldtimerbusje van zijn familie. De jongeman trok zelfs tevergeefs naar de Antwerpse haven om met een verrekijker te zoeken naar de bus. Tot een toevallige passant de bus maandag herkende op het Kiel.

jtp

Het waren 72 frustrerende en stresserende uren voor Thomas Hester en zijn broer Bram (25) uit Tilburg. Afgelopen vrijdag gingen onbekenden aan de haal met hun gerestaureerde Mercedes-busje uit 1978. Maandenlang hadden ze er met de hele familie aan gewerkt.

Bram en Thomas bij hun busje aan de Vogelzanglaan. ©  rr

“Eerst had mijn oom de bus technisch helemaal in orde gebracht, daarna had mijn broer de binnenkant onder handen genomen en daarna pakten we de buitenkant esthetisch aan. Eenmaal je aan zo’n werk begint, wil je het natuurlijk steeds beter doen”, lacht Thomas.

 © rr

Speuren met verrekijker

Met de bus zouden de broers gaan kitesurfen of op reis gaan naar het buitenland. Tot zaterdagmorgen plots bleek dat onbekenden het hek van het bedrijventerrein hadden geforceerd en de camper was verdwenen was. “We hadden natuurlijk geen idee waar de bus naartoe was”, zegt Thomas, die een opsporingsbericht plaatste op enkele Facebookgroepen. “Ik kreeg meteen tientallen berichten dat we naar Antwerpen moesten. In de haven zouden verschillende kades zijn waar talloze gestolen voertuigen staan, klaar om verscheept te worden”, legt hij uit.

Zo gezegd, zo gedaan. “Samen met mijn ouders en mijn vriendin zijn we zondag gaan zoeken in de haven van Antwerpen. We hebben al die kades afgezocht met een verrekijker, maar niets gevonden”, zegt Thomas, die letterlijk wakker lag van de diefstal. “Constant was ik Facebook tevergeefs aan het afzoeken naar een tip of een aanknopingspunt, maar het was natuurlijk zoeken naar een speld in een hooiberg.”

 © Omroep Brabant

Valse nummerplaten

Tot hij maandag plots telefoon kreeg vanuit Antwerpen. “‘Spreek ik met Thomas? Ik ga jou heel blij maken, want ik heb jouw busje hier gevonden’, zei die man”, aldus Thomas, die zich meteen richting Antwerpen spoedde. En inderdaad: de groene camper stond, licht beschadigd en met Poolse nummerplaten, geparkeerd naast allemaal andere busjes op de Vogelzanglaan op het Kiel.

Wie de camper gestolen heeft, zullen Thomas en zijn broer wellicht nooit weten. “Het belangrijkste is dat we de bus terug hebben. En dat dankzij de kracht van social media. We zijn gewoon enorm opgelucht, want de uren werk die we erin hebben gestoken zijn onbetaalbaar. En nu kan mijn broertje binnen twee weken alsnog naar Italië vertrekken op reis. Hij had gelukkig de campings nog niet geannuleerd. Eind goed, al goed.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio