Als er zich geen al te grote strubbelingen voordoen, gaat de N15 zaterdag opnieuw open langs beide kanten van de Fabiolarotonde. © Joren De Weerdt

Rotonde Fabiola vanaf zaterdag terug vanuit alle richtingen toegankelijk

Heist-op-den-Berg, Putte -

Als alles volgens plan verloopt, gaat de Mechelsesteenweg (N15) op zaterdag 16 juli opnieuw open langs beide kanten van de Fabiolarotonde in Heist-op-den-Berg. Verkeer kan dan terug in alle richtingen door. Na een archeologisch onderzoek op de site van de voormalige dancing Fabiola, hernemen de werken vanaf 16 augustus langs de N10.

Kristof Van Rompaey

De rotonde aan de N10-N15 wordt vervangen door een turbo-ovonde. Begin dit jaar begonnen de nutsmaatschappijen met het vernieuwen van hun kabels en leidingen voor stroom, water, gas en telecom. Nu de huidige fase daarvan nagenoeg is afgerond, kan de Mechelsesteenweg in principe vanaf zaterdag terug open.

Op de site van de vroegere dancing Fabiola staat van begin tot midden augustus een archeologisch onderzoek gepland. “Er zal dan geen hinder zijn voor omwonenden of het verkeer”, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. “Vanaf 16 augustus beginnen de nutswerken langs de Aarschotbaan/Liersesteenweg (N10). Daar is dan beurtelings verkeer mogelijk met hulp van verkeerslichten. Op de N15 blijft doorgaand verkeer mogelijk.”

De nutswerken nemen nog de rest van het jaar in beslag. De aanleg van de ovonde en de bijhorende fietstunnels staat gepland in het voorjaar van 2023.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio