Op de New Yorkkaai is het zitmeubilair verrijdbaar.  © Dirk Kerstens

Nieuw zitmeubilair op Eilandje kan tochtje maken over oude treinsporen

Antwerpen -

Op de New Yorkkaai op het Eilandje staat sinds kort zitmeubilair op de oude treinsporen. Daardoor kunnen de lange houten banken verreden worden. Het opmerkelijke meubilair is onderdeel van de aanleg van het gebied.

De nieuwbouw op de New Yorkkaai, langs het Kattendijkdok-Oostkaai op het Eilandje, is een tijdje geleden al opgeleverd. Ondertussen werkt de stad aan de afwerking van de kade, die een ‘relaxzone’ met groen moet worden.

Het groen moet nog aangeplant worden en zal bestaan uit struiken en andere planten. De zone zal eveneens dienst doen als regentuin en is niet toegankelijk. Daarnaast is er plek voor ontspanning. Er komen speeltuigen voor kinderen en een ruimte voor kleine evenementen.

Het houten zitmeubilair is ondertussen al geplaatst. De banken, die lang genoeg zijn om op te liggen, zijn voorzien van wieltjes en zijn bevestigd op de oude treinsporen die behouden werden. Mensen kunnen naar eigen goeddunken het meubilair over de sporen verplaatsen.

“Deze herontwikkeling is een voorbeeld van de vergroening en de verblauwing die we bij alle stadsontwikkelingsprojecten nastreven. Nu kan je op de New Yorkkaai ontspannen met zicht op water. En dat is zeker met dit warme weer een aanrader”, zegt de schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA). (pvdp) 

 ©  Dirk Kerstens

 ©  Dirk Kerstens

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio