ANTWERPEN LIVE. Tomorrowland is klaar voor extra lange editie: “Derde weekend was écht nodig, maar het is eenmalig”

Tomorrowland is klaar voor een uitzonderlijke editie. Drie weekends na elkaar zakken 200.000 festivalgangers af naar Boom voor een editie die de twee coronajaren moet doen vergeten. “We hopen de verloren jaren goed te maken, voor het financiële plaatje maar ook voor de festivalgangers”, aldus woordvoerder Debby Wilmsen.

edb

Voor zij die hopen - of vrezen - dat Tomorrowland de komende jaren altijd voor drie weekends zal gaan, is Wilmsen duidelijk. “Dit jaar was dat derde weekend absoluut nodig”, legt ze uit. “Onze tickets waren al uitverkocht in 2020, waardoor we twee jaar geen inkomsten hadden van de ticketverkoop. Het derde weekend was nodig om dit jaar weer inkomsten te hebben. Maar het is eenmalig, volgend jaar gaan we gewoon terug naar twee weekends.”

Het festival verwacht per weekend 200.000 bezoekers, zegt Wilmsen. Vandaag komen de eerste campinggasten al toe. Zo’n 38.000 mensen verblijven op Dreamville in Rumst, vele anderen boekten een hotelkamer in Antwerpen of andere omliggende steden en gemeentes. Gisteren kwamen ook al festivalgangers toe met Brussels Airlines.

LEES OOK. Zij vliegen er nu al in: met de feestvlucht van Oslo naar Tomorrowland

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio