©  smb

Eric Franken gaat bij Vlimmeren toch opnieuw als trainer aan de slag: “Vrienden en familie denken dat ik niet zal kunnen aarden in vierde provinciale”

Vlimmeren zette tijdens de coronacrisis vrijwillig twee stappen terug, maar de doorstart in vierde provinciale verliep niet zonder slag of stoot met een voorlaatste plaats tot gevolg. Na dat lastige overgangsjaar wil wit-zwart definitief komaf maken met het verleden. Om de weg naar boven in te zetten, trok Vlimmeren good old Eric Franken aan als nieuwe coach.

Eric, had jij twee jaar geleden geen afscheid genomen van het voetbal?

Eric Franken: “Bij het begin van de coronacrisis had ik inderdaad besloten om te stoppen in de voetbalwereld. Bij Hoogstraten, Turnhout en Geel was ik liefst 25 jaar hoofdcoach geweest en ik was toe aan iets anders. Ik kreeg nog wel telefoontjes van clubs met de vraag om trainer te worden, maar heb ieder aanbod altijd afgewimpeld. De tijd om terug te keren in het voetbal was gewoonweg nog niet rijp. Vlimmeren daarentegen bleef aan mijn mouw trekken. De voorzitter nodigde mij uit om naar een match te komen kijken en zo ging de bal aan het rollen.”

Hoe heeft Vlimmeren je kunnen overtuigen?

“Toen ik vorig seizoen twee wedstrijden ging kijken, geraakte ik gecharmeerd door het project in Vlimmeren. Iedereen is heel enthousiast, zowel voor de club als voor de jeugd. Vooral dat aspect kon ik echt appreciëren. De spelers van de A-kern hebben allemaal het peterschap over een jeugdploeg en dat kom je tegenwoordig niet vaak meer tegen. Bovendien hangt de club enorm aan elkaar. De spelers, het bestuur en de supporters vormen een hechte groep. Het plezier staat voorop en iedereen gaat voor elkaar door het vuur. Bovendien wil de club vooruitgaan en daartoe wil ik echt mijn steentje bijdragen.”

Schrikt vierde provinciale je niet af?

“Het is inderdaad heel lang geleden dat ik nog actief was in de laagste provinciale reeks. In 2001 loodste ik ¬Oevel naar de titel in vierde provinciale, maar dat is intussen toch al meer dan twintig jaar geleden. Mijn familie en vrienden reageerden dan ook vol ongeloof op het nieuws. Zij zijn ervan overtuigd dat ik na al die jaren in de nationale reeksen niet zal kunnen aarden in vierde provinciale, maar ik ga hun ongelijk bewijzen. Natuurlijk was het voor mij de afgelopen weken ook wel even aanpassen. Zo moest ik het schema van de voorbereiding herzien, want de Worsten¬feesten zijn een heilig weekend in Vlimmeren en dus moest de voorziene training geschrapt worden. Ik heb alvast superveel goesting om er op 21 juli opnieuw in te vliegen en aan de slag te gaan met de leergierige groep.”

Vastgoed

Jobs in de regio