©  BELGA

Agentschap Opgroeien: “Beseffen dat er veel werk op de plank ligt”

Het Vlaams agentschap Opgroeien “beseft dat er veel werk op de plank ligt”. Dat laat het weten in een korte reactie op het rapport van de onderzoekscommissie van het Vlaams Parlement die de veiligheid in de kinderopvang de voorbije weken en maanden heeft onderzocht.

Bron: BELGA

De onderzoekscommissie, die werd opgericht na het overlijden van een baby in een crèche in het Oost-Vlaamse Mariakerke in februari, is snoeihard voor de top van Opgroeien en met name voor leidend ambtenaar Katrien Verhegge. Het management greep onvoldoende of niet snel genoeg in bij problemen, luidt het. In haar rapport formuleert de commissie 75 aanbevelingen.

LEES OOK. Onderzoekscommissie kinderopvang snoeihard voor top van agentschap Opgroeien, ook ex-minister Wouter Beke (CD&V) krijgt veeg uit de pan

“Opgroeien heeft met grote aandacht de onderzoekscommissie gevolgd”, reageert het agentschap woensdagavond. “Elk van de 75 aanbevelingen nemen we ter harte. Ook het actieplan, de aanbevelingen uit de audit en de voorbereidende stappen naar een nieuw decretaal kader voor kwaliteitsvolle kinderopvang hebben absolute prioriteit de volgende dagen, weken en maanden.”

De top van het agentschap overlegde woensdag ook al met Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). “We beseffen dat er veel werk op de plank ligt. We gaan aan de slag met de opdrachten die de minister heeft gegeven.”

Crevits liet eerder al weten dat Katrien Verhegge mag aanblijven als leidend ambtenaar van Opgroeien. Ze krijgt wel crisismanagers naast zich.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER