©  Shutterstock

Eind dit jaar ook jobbonus voor zelfstandigen

Eind dit jaar krijgen ook de eerste startende zelfstandigen een jobbonus. Het gaat om 600 euro. Als ze een jaar later nog aan de slag zijn als zelfstandige, volgt nog een schijf van 600 euro. Het Vlaams Parlement heeft daarvoor woensdag het licht op groen gezet.

Bron: BELGA

Eerder dit jaar werd de jobbonus voor werknemers al goedgekeurd. Nu volgt ook de bonus voor startende zelfstandigen. Werknemers met een brutomaandloon van 2.500 euro of minder krijgen bij de overstap naar het ondernemerschap twee keer 600 euro. Ook wie al aan de slag was als zelfstandige in bijberoep, maakt aanspraak op de steun.

Volgens een raming van minister van Werk Jo Brouns zouden iets meer dan 11.000 nieuwe zelfstandigen recht hebben op de premie. Negen op de tien onder hen zouden naar verwachting na een jaar nog aan het werk zijn als zelfstandige. De regering trekt jaarlijks 15 miljoen euro uit voor de steun.

In tegenstelling tot bij de reguliere jobbonus, werd er bij de zelfstandigen niet voor gekozen om het bedrag van de steun te laten dalen naargelang het inkomen hoger ligt. Een degressief bedrag zou volgens minister Brouns niet dezelfde stimulans geven om te starten als zelfstandige in hoofdberoep.

Vastgoed

Jobs in de regio