© Facebook & Instagram | Alison en Danaë De Wolf

Kempense zussen starten crowdfunding voor twee zwerfkittens die ze zondag op Grieks eiland vonden en willen overvliegen

Grobbendonk -

Zussen Alison De Wolf (28) uit Meerhout en Danaë De Wolf (23) uit Grobbendonk zijn een inzamelactie gestart om twee zwerfkittens die ze zondag op een Grieks eiland vonden naar ons land over te brengen. De zussen zijn intussen weer thuis, maar de katten verblijven tijdelijk bij een gastgezin om eerst al hun vaccinaties te krijgen.

Kristin Matthyssen

Via een crowdfunding op doneeractie.nl proberen Alison en Danaë de kosten te verlichten. Geen Katje Lee-verhaal voor hen. Ze wachten eerst tot de kittens volledig wettelijk in orde zijn om ze te laten overvliegen naar de Kempen.

“We vonden de kleine kittens langs de kant van de weg vlakbij het hotel in Zakynthos waar we verbleven zondag 10 juli. Eentje was er erg aan toe, met tranende oogjes, vlooien en constipatie. We wisten meteen dat ze in nood verkeerde en dringend dierenartshulp nodig had.”

 ©  rr

Alison en Danaë deden hun uiterste best om een dierenarts te vinden op het eiland die bereid was om op een zondag zijn kabinet speciaal te openen. Dat kostte uiteraard wat extra. “Ze kregen antibiotica, ontworming en ontvlooiing. De laatste dagen van onze vakantie hebben we hen op ons balkon gehouden, met de aangepaste voeding van de dierenarts. Ze waren al gewend aan ons. Hierdoor kregen we het niet over ons hart om hen gewoon wat opgeknapt opnieuw op straat los te laten, waar we ze gevonden hadden. Omdat ze nog niet oud genoeg zijn om al hun vaccinaties te krijgen, hebben we een opvanggezin gevonden ter plekke op Zakynthos. Het was effe heel spannend, want pas vijf minuten voor ons vertrek vonden we een oplossing. Een ander koppel toeristen hield de kittens nog een nachtje bij, waarna ze door het opvanggezin werden opgehaald. Zij gaan de kittens de komende weken met al hun vaccinaties in orde brengen.”

Alison en Danaë De Wolf. 

Heel deze operatie kost natuurlijk geld. Alison en Danaë De Wolf delen het verhaal van de katjes op hun Facebookpagina zodat je de vorderingen de komende weken kan volgen. Wie de reddingsactie wil steunen, kan dat via www.doneeractie.nl/getting-them-home-be/-65426.

 ©  rr

https://www.doneeractie.nl/getting-them-home/-65426

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Uitgelicht