Barack Obama sprak de vertelstem in van Our great national parks en producete de documentairereeks. © afp

 

Barack Obama strijdt met David Attenborough om Emmy

Bij de genomineerden van de Emmy Awards, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen, valt de naam van Barack Obama op. De oud-president maakt kans op de Emmy voor beste vertelstem.

blg

De zestigjarige Barack Obama maakt kans op een Emmy in de categorie Beste verteller. De 44ste president van de Verenigde Staten sprak de vertelstem in van de documentaire Our great national parks. De vijfdelige serie, die Obama mee produceerde, gaat over nationale parken in de hele wereld.

Obama neemt het in de categorie op tegen de Britse natuurdocumentairemaker David Attenborough, voormalig basketballer Kareem Abdul-Jabbar, Oscarwinnaar Lupita Nyong’o en tv-presentator en stand-upcomedian W. Kamau Bell.

De winnaars worden op 12 september bekendgemaakt in Los Angeles. Dan weet de oud-president of hij een Emmy-beeldje op de schouw kan zetten naast de Nobelprijs en de twee Grammy Awards - de belangrijkste muziekprijzen - die hij eerder won. Die won hij in de categorie Beste spokenwordalbummet zijn audioboeken The audacity of hope: thoughts on reclaiming the American Dream en Dreams from my father.

De nominaties werden gedomineerd door de dramaserie Succession, die kans maakt op 25 prijzen.Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER