De brandweer kreeg het vuur gelukkig snel onder controle. ©  rr

Veel rookschade na brand in appartement: parket start onderzoek op naar oorzaak

Putte -

Het heeft dinsdagavond gebrand in een appartement op de hoek van de Lierbaan met Waversesteenweg in Putte. De brandweer was het vuur snel meester, maar in de getroffen flat is er veel rookschade. Niemand raakte gewond, maar er is wel een onderzoek opgestart naar de oorzaak van de brand.

Theo Derkinderen

De brand werd kort voor 10u dinsdagavond opgemerkt. Een getuige zag rook opstijgen uit een appartement op het gelijkvloers en sloeg alarm. “Bij onze aankomst merkten we dat er veel rook in de flat hing. We zagen rook aan het raam en er kwam ook al rook van onder een deur in de gang”, zegt brandweerofficier Tim Jacobs van hulpverleningszone Rivierenland. “Onze mensen hebben de deur geforceerd en zijn het appartement binnengedrongen. In de woonkamer woedde een brand. Het vuur kregen we gelukkig snel onder controle. Maar de brand ging met heel wat rook gepaard, waardoor er in de flat vooral veel rookschade is. Na de bluswerken is het appartement ook nog grondig geventileerd om alle rook weg te krijgen.”

Bij aankomst van de brandweer hadden de meeste bewoners van het appartementsgebouw hun flats al preventief verlaten. In het appartement waar de brand ontstaan was, was niemand thuis. Volgens buurtbewoners zou de bewoonster op vakantie aan zee geweest zijn. Zij werd in de loop van de avond op de hoogte gebracht.

Onderzoek

Voorlopig is het nog niet helemaal duidelijk hoe de brand is kunnen ontstaan. Het parket heeft alvast een onderzoek gevraagd. In de loop van woensdag komen het labo en mogelijk ook een branddeskundige ter plaatse om de oorzaak van het vuur te onderzoeken.

Het getroffen appartement is tijdelijk onbewoonbaar. Na de bluswerken en metingen door de brandweer konden de andere bewoners wel terugkeren naar hun flats. (tdk)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio