©  GEERT TRESIGNIE

Lisa Van den Vonder en Sarah Cools spoelen snelle uitschakeling in Italië door met zege in Waregem

Lisa Van den Vonder en ­Sarah Cools pakten zondag in Waregem hun vijfde zege van het seizoen in de Belgian Beachtour. Na de te snelle uitschakeling op het internationale toernooi in Italië was het voor de twee de ideale manier om die kater door te spoelen.

mabe

Van den Vonder en Cools hadden hun zinnen gezet op het internationale toernooi van Lecce, maar na de kwalificaties donderdag was de hoop op een tweede finale op rij in een Europees Futurtoernooi (het duo haalde vorige week op Sicilië nog de finale, red.) al vervlogen. “We botsten in de kwalificatiewedstrijden op een sterk Duits duo en meteen was ons toernooi voorbij”, zegt Lisa Van den Vonder. “Na onze knappe prestatie op Sicilië was dat toch een stevige teleurstelling.”

Toch kon het Kempense duo die nederlaag wel plaatsen. “We hebben een heel drukke periode achter de rug met vier Europese toernooien op rij. Vorige week waren we zowel maandag, dinsdag als donderdag onderweg van de ene luchthaven na de andere. Mogelijk was dat iets te veel van het goede, maar als we Europees willen scoren, dan moet het wel op deze manier. Het is dan ook logisch dat we af en toe iets minder zijn. Op dit niveau wordt dat direct afgestraft.”

In Waregem konden Cools en Van de Vonder hun ontgoocheling wel meteen doorspoelen. Het duo walste probleemloos naar de finale. “Al maakten we in die finale zeker in de eerste set toch iets te veel foutjes. Nu ligt de focus opnieuw op de Europese toernooien. Zaterdag spelen we in Utrecht een manche voor het Nederlandse kampioenschap. De weken erop volgen dan de Europese toernooien in Leuven en het Sloveense Ljubljana.”

Vastgoed

Jobs in de regio