©  mpics

Nu voor echt: Heist hervat de trainingen

Na een onderbreking van een dikke week hervat Heist dinsdag opnieuw de training. Na de 1-8-oefennederlaag tegen Genk ging de riem er weer even af, maar nu is de sportieve vakantie definitief voorbij. “Het zal kort dag worden”, zegt coach Jo Christiaens. “Op woensdag 17 augustus beginnen we er al aan op Winkel Sport. We hebben dus nog exact een maand en een week om klaar te zijn.”

gf

Maar ook in de Beker van België wil Heist dit seizoen een deftig figuur slaan. En daarin komt blauw-wit al op zondag 14 augustus in actie. Christiaens: “Een club als Heist is het aan zijn stand verplicht om toch enkele rondes te overleven en als het kan te mikken naar een wedstrijd tegen een eersteklasser.”

Op het oefenprogramma staan de komende weken enkele in het oog springende wedstrijden. Te beginnen met die van woensdag 20 juli om 20 uur thuis tegen Lierse Kempenzonen, op zondag 24 juli om 13.30 uur komt Beerschot dan naar Heist. Daarna volgen nog wedstrijden op Turnhout, de ex-club van Christiaens, thuis tegen Lyra-Lierse op zaterdag 30 juli om 19.30 uur en tot slot op 3 augustus in Diegem.

In de match tegen Genk waren drie testers van de partij. Het onderstreept dat de club nog op zoek is naar versterking.

Waar Heist in aanloop naar Genk nog op kunstgras trainde, wijkt het vanaf nu uit naar het B-complex van Itegem, waar voor de rest van het seizoen de trainingen plaatsvinden.

Jay Van Opstal en Thomas Jutten trainen de eerste periode niet met de groep, zij revalideren nog.

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL