Rechts de oude Cinema Volkslust in de Kapelstraat. © RR

Nieuwe erfgoedwandeling toont Hovese pareltjes

Hove -

Hove ontdekken kan voortaan aan de hand van een nieuwe erfgoedwandeling. De wandellus bundelt vijftig bezienswaardigheden van vroeger met ook verwijzingen naar het heden.

Filip Spoelders

De wandeling is een onderdeel van het 750-jarig bestaan van Hove. “We werken al even aan een nieuwe historische wandeling door onze gemeente. Samen met onze diensten hebben we ons over de kaart van de gemeente gebogen om plekken uit het verleden en het heden met elkaar te verbinden. Tijdens het werk kregen we steun van Streekvereniging Zuidrand en ook bij onze heemkundige kring mochten we altijd aankloppen”, licht schepen van Erfgoed Gerda Lambrecht (N-VA) toe.

De wandeling is 7,5 kilometer lang en aangezien het een lus is, kan de wandelaar op ieder punt op de route vertrekken. Op vijftig locaties staan korte beschrijvingen op de kaart met herinneringen naar vroeger maar ook met informatie over vandaag.

Motorcross

Onderweg ontdekken de wandelaars onder andere dat Hove in de jaren zestig bekend stond om zijn internationale motorcross met bijvoorbeeld de toenmalige wereldkampioen Joël Robert op de erelijst en dat de gemeente met Cinema Volkslust zelfs een eigen bioscoop had.

De wandelkaart is te verkrijgen bij de openbare diensten. Op de website staat extra informatie met beeldmateriaal.

Hove stond bekend op zijn internationale motorcross. © RR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio