©  Shutterstock

Plots een trend: ‘permanente’ juwelen, zonder sluiting

Goed nieuws voor wie vaak juwelen kwijtraakt, want het is in de mode om armbanden en halskettingen ‘vast te ketenen’. Op Tiktok zijn sieraden, die in een flits tot een vast geheel worden gelast, al een heuse trend. Na een tijd toch klaar voor iets anders? Dan is een tangetje je redder in nood…

Hanne Vandenweghe

Het principe is simpel: je gaat naar de juwelier, past een juweel en als je er dol op bent, laat je het vereeuwigen. Het klinkt gruwelijker dan het is, want de sieraden worden in geen geval met de huid versmolten. Een juweel naar keuze wordt permanent genoemd wanneer de juwelier de typische schakeltjes en sluiting verwijdert door de twee uiteinden pijnloos aan elkaar te lassen, zodat het voor eeuwig aan je pols of hals blijft bengelen.

@k00tina

This is your sign to get ✨welded-on friendship bracelets✨ with ur bff at Leah Alexandra jewelry!!

♬ Peaches - Justin Bieber

Douchen, slapen, sporten… alles gebeurt met de permanente juwelen aan. Tot je het beu bent, want het permanente aspect kan snel ongedaan gemaakt worden door de ketting te doorknippen met een stevige tang. Dat betekent dan uiteraard wel dat je sieraad onbruikbaar wordt.

@scarletleilani @San Diego Permanent Jewelry wasn’t lying when she said I would be addicted, I need more permanent bracelets, a necklace and an anklet ✨⚡️ #sandiego #sandiegohiddengems #sandiegolife #libertystation #permanentbracelet #permanentbracelets #permanentjewelry #comewithme #minivlog #LaurelRoad4Nurses #BBPlayDate ♬ Malibu - Miley Cyrus

Het concept bestaat al even, maar de trend barst nu helemaal los door de populariteit op Tiktok. Bij de hashtag #permanentjewelry horen al duizenden korte filmpjes waarin juwelen worden vastgeketend, veelal goed voor miljoenen views. Veel meisjes gaan samen met een vriendin voor bijpassende armbandjes of halskettingen om hun vriendschap op die manier in de kijker te zetten. Ook in ons land kan je terecht voor deze nieuwe trend, zo biedt het Nederlandse merk Anna+Nina de service aan in hun Antwerpse winkel. Een Never-Ending Bracelet kan je er kopen vanaf 129,95 euro.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle