Evi Rosiers treedt met haar erotische verhalen vier keer op tijdens de Gentse Feesten. 

Evi Rosiers treedt met haar erotische verhalen vier keer op tijdens de Gentse Feesten. ©  rr

‘Kutcomedian’ Evi Rosiers maakt solodebuut op Gentse Feesten met erotische vertellingen

Ranst -

Verhalenverteller Evi Rosiers uit Ranst speelt haar solodebuut Upperdaire Littéraire in de Tinnenpot tijdens de Gentse Feesten.

Kristin Matthyssen

Rosiers belooft tijdens de Gentse Feesten de seksuele verbeelding van haar publiek te prikkelen met Upperdare Littéraire. In deze nieuwe voorstelling vertelt ze tot in detail over seksuele ervaringen en fantasieën, maar de werkelijkheid blijkt net iets complexer.

Vrouwelijke comedians krijgen geregeld commentaar dat ze te veel over seks praten, maar dat is niet waar: ze behandelen velerlei onderwerpen. Maar Evi Rosiers niet. Zij praat alléén maar over seks. Dat ze naam begint te maken als ‘kutcomedian’, vindt ze dus niet erg. Haar eerste solovoorstelling Upperdare Littéraire doet een stevig boekje open over onze seksualiteit. Behalve comedian is Evi Rosiers ook verteller. Door expliciet erotische verhalen te vertellen in Upperdare Littéraire brengt zij seksuele verbeelding letterlijk, maar niet figuurlijk voor het voetlicht.

Evi Rosiers. 

Evi Rosiers. ©  rr

Er is feitelijk niks te zien in de voorstelling, alles gebeurt in de verbeelding van het publiek. Dat is het werkterrein van een verhalenverteller, volgens Rosiers. Na een onafgewerkte acteer- en schrijfopleiding, kwam Evi Rosiers uit bij de vertelkunst. Voor haar is het de perfecte combinatie van spelen en schrijven. Storytelling en comedy zijn twee heel andere stielen, maar Evi Rosiers doet beide. Haar eerste stappen in comedy leverden haar meteen een selectie op voor Humo’s Comedy Cup en met haar vertellingen komt ze op internationale vertelfestivals zoals dat van Alden Biesen en Zwolle. Over haar plek in de halve finale van het Leeuwarder Cabaretfestival is ze bondig. ‘Dat was ver rijden.’

Wie verwacht dat haar solodebuut een vrouwenonderonsje zou worden, heeft het mis. Mannen vinden de voorstelling evengoed prikkelend, grappig en informatief. Komiek Quinten Friedrichs was alvast enthousiast: “Rosiers weet met een meesterlijke nonchalance en aandoenlijke zelfspot een voorstelling neer te zetten die tegelijk opwindend, vertederend en hilarisch is”, gaf hij haar een vijfsterrenrecensie.

Meer info over de voorstelling en fragmenten vind je op de website: www.zinderding.be/upperdare/

‘Upperdare Littéraire’ speelt op 17, 20, 21 en 23 juli in theater Tinnenpot tijdens de Gentse Feesten. Tickets via www.uitbureau.be of info@tinnenpot.be

Vastgoed

Jobs in de regio