©  AP

Geen nieuwe dubbeltitel op Wimbledon voor Elise Mertens: landgenote gaat samen met Chinese Zhang ten onder tegen sterke Tsjechen

Elise Mertens heeft haar status als eerste reekshoofd op Wimbledon niet kunnen verzilveren. In de dubbelfinale ging ze samen met haar partner Zhang in twee sets onderuit tegen de Tsjechen Barbara Krejcikova en Katerina Siniakova, het tweede reekshoofd. Het werd 2-6 en 4-6. Geen vierde grandslamtitel en nieuwe dubbeltitel op Wimbledon dus voor Elise Mertens.

Maarten Vanhoof

Beide kanten hadden vooral al ervaring met het winnen van een dubbelfinale op Wimbledon. Elise Mertens was vorig jaar de primus, toen met de Taiwanese Hsieh Su-Wei aan haar zijde. Krejcikova en Siniakova waren dan weer de besten in 2018.

Mertens en de 33-jarige Zhang startten de wedstrijd met een serieuze domper. Hun eerste servicegame moest ze al meteen inleveren, en dat omdat ze een 40-0-voorsprong nog uit handen gaven. Doodzonde, zeker omdat de rest van de eerste set wel gelijk opging. Maar door de vroege break gingen de Tsjechische dames met de eerste set aan de haal.

In set 2 gingen Mertens en Zhang op hun goede spel door. Halfweg gingen ze door de opslag van Krejcikova en Siniakova. En dat met een love game. Al kreeg het Belgisch-Chinese duo even later zelf een break om de oren. Alles was weer te herdoen.

Daarna ging het Tsjechische duo nog eens door de opslag van Mertens en Zhang en was de zege een feit. Slecht speelde onze landgenote niet, maar Krejcikova en Sinikova waren gewoon outstanding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis