Poolse Daria Pikulik wint in Deurne eerste 2Districtenpijl voor vrouwen

Bron: BELGA

Daria Pikulik heeft zondag de eerste editie van de 2Districtenpijl voor vrouwen (1.1), met start in Deurne en aankomst na 138 kilometer in Ekeren, op haar naam gebracht. De 25-jarige Poolse uit het Atom Deweloper Poscielluxteam haalde het in een sprint met vier van Nathalie Bex en Marthe Truyen. Fien Van Eynde eigende zich de vierde plaats toe. De Nederlandse Sofie van Rooijen won de sprint van het peloton en werd vijfde.

Het was de eerste zege van het seizoen voor Daria Pikulik, nadat ze al derde werd in het nationale kampioenschap op de weg.

Een compact peloton meldde zich, na de vijf lussen in Deurne, op het Kristus Koningplein van Deurne om er de vier resterende omlopen van elk 13,7 kilometer aan te vatten. Het sein voor Marthe Truyen en Daria Pikulik om te gaan aanvallen. Nathalie Bex en Fien Van Eynde voegden zich na  85 kilometer koers bij de twee vluchters. 

De kopgroep van vier  begon met een voorgift van 25 seconden op het peloton aan de tweede plaatselijke ronde en mocht met dezelfde voorsprong beginnen aan de voorlaatste omloop. Bij het ingaan van de allerlaatste ronde was de bonus geslonken naar 18 seconden. De grote groep naderde in volle finale beetje per beetje, maar uiteindelijk mochten de vier toch spurten voor de overwinning. Op 200 meter van de eindmeet zette Daria Pikulik fors aan. Niemand slaagde erin de Poolse nog te remonteren.

Ook in 2021 was er al een 2Districtenpijl voor vrouwen, maar die wedstrijd werd wegens hevig onweer voortijdig stopgezet. Daria Pikulik is dus de eerste naam op de erelijst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio