©  BELGA

Vermiste Charly Musonda doorbreekt de stilte: “Misschien maak ik mijn comeback wel in Spanje”

Bij Zulte Waregem vragen ze zich al enkele weken af waar Charly Musonda (25), die aan de Gaverbeek meetrainde, uithangt. Zondagmiddag dook de jonge Belg plots op bij het Spaanse Marca. “k heb nog tien jaar voetbal voor mij. Twee om me klaar te stomen, en acht om op het hoogste niveau te spelen”, aldus het voormalige toptalent.

Yanko Beeckman

“Het gaat goed met mij”, stelt Musonda alles en iedereen gerust. “Met de jaren heb ik leren begrijpen dat de mensen veel praten zonder de waarheid te kennen. Maar dat is mijn probleem niet.” Of hij straks nog terugkeert naar Zulte Waregem bevestigde Musonda niet.

“Ik hou van het voetbal en zal er ook altijd van houden”, gaat de jonge middenvelder verder. “Ik heb vier jaar getraind zonder te spelen, ervan dromend terug te keren op het hoogste niveau. Ik zal snel terug op het veld staan om te doen wat ik liefst doen. Beetje bij beetje bouw ik aan mijn comeback, misschien komt die er wel in Spanje. Dat de mensen maar praten, de transfermarkt sluit pas op 31 augustus.”

Musonda, ooit een toptalent, is er al 25 maar maakt zich geen zorgen. “Ik heb nog tien jaar voetbal voor mij. Twee om me klaar te stomen, en acht om op het hoogste niveau te spelen. Ik blijf rustig en heb vertrouwen.”

Vastgoed

Jobs in de regio