©  BELGA

Alexander Corryn (ex-KV, ex-Antwerp) trekt transfervrij naar SK Beveren

SK Beveren heeft een akkoord bereikt met Alexander Corryn. De Waaslanders nemen de 28-jarige linksachter transfervrij over van Cercle Brugge. Corryn (onder meer ex-KV Mechelen en ex- Antwerp) tekent een contract voor één seizoen op de Freethiel.

tsfn

De linksvoetige Corryn zette zijn eerste stappen in het profvoetbal bij Sporting Lokeren. Daarna verdedigde hij de kleuren van KV Mechelen, dat hem twee seizoenen uitleende aan Antwerp. Met de Great Old behaalde hij promotie naar eerste klasse onder toenmalige T1… Wim De Decker. De twee zien elkaar in dezelfde rollen terug op de Freethiel.

In Beveren zijn ze ongetwijfeld op de hoogte van de specialiteit van Corryn: promotie afdwingen naar eerste klasse. Niet alleen met Antwerp in 2017, maar ook met KV Mechelen in 2019 steeg hij naar de hoogste voetbalklasse. CEO Antoine Gobin: “Alexander kent onze coach en de competitie heel goed. Toen we met hem spraken, zagen we een speler die heel hongerig is om zichzelf te bewijzen op het veld en een leider te zijn in deze ploeg. Hij zal dit jaar een belangrijke rol spelen in onze defensie. We kijken ernaar uit om hem.”

De afgelopen twee seizoenen speelde Corryn voor Cercle Brugge. Voor de Vereniging verzamelde hij 28 basisplaatsen.

Als speler van Antwerp in 2017, met trainer Bölöni en kapitein Haroun. ©  BELGA

Als speler van KV Mechelen in 2019. ©  GMAX AGENCY

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio