Elke Vanhoof schittert met haar zilveren medaille. Het goud ging naar de Britse Bethany Shriever. © RR

Elke Vanhoof verovert zilver op EK BMX in Dessel: “Dit is geen verloren goud, maar gewonnen zilver”

Dessel -

Elke Vanhoof veroverde zaterdag zilver op het EK BMX. De Desselse Elite moest op haar thuisparcours enkel het hoofd buigen voor de olympisch en wereldkampioene Bethany Shriever. “Dit is geen verloren goud, maar gewonnen zilver.”

Annelies Frederickx

De tribunes rond het Joël Smetscircuit in Dessel liepen zaterdag volledig vol. De hele Belgische BMX-wereld wilde Elke Vanhoof, die EK-goud veroverde in 2015, in eigen dorp zien schitteren op het Europees kampioenschap en de Kempense loste de hoge verwachtingen volledig in. “Door een elleboogblessure kon ik pas drie weken voor het EK beginnen trainen en anderhalve week voor de start kreeg ik bovendien af te rekenen met een coronabesmetting. Daardoor was mijn voorbereiding volledig verstoord, maar niets of niemand ging mij tegenhouden op dit EK. Niet toevallig reed ik mijn beste rondje in de finale. In de aanloop naar die laatste wedstrijd maakte ik best wel wat fouten, maar toch tankte ik veel vertrouwen. Daardoor had ik behoorlijk wat stress voor de finale. Ik wist immers, dat ik mee zou strijden voor de winst.”

In de finale ging Elke Vanhoof goed van start. “Omdat ik op de startheuvel te lang trapte, kwam ik op de eerste berg eigenlijk iets te kort, waardoor Bethany Shriever naast mij kwam en op de tweede berg nam ze afstand. Ik probeerde haar nog in te halen, maar zij kon de binnenbocht nemen en sneed mij daardoor de pas af. Zo reed zij naar de zege en werd ik tweede. Voor mij is deze medaille geen verloren goud, maar gewonnen zilver en hier ga ik echt van genieten. Deze medaille is de bevestiging dat ik zeker nog mee kan draaien aan de top en geeft uiteraard een boost om keihard te blijven werken richting de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.”

 

Vastgoed

Jobs in de regio