© BELGA, presse sports

 © PRESSE SPORTS

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Zelfvertrouwen Tadej Pogacar groeit alleen maar na tweede opeenvolgende ritzege (en de lokroep van zijn belle fille)

Ze stond boven op La Planche des Belles Filles op hem te wachten, zijn Urska. En dat was duidelijk een inspiratiebron voor Tadej Pogacar om een tweede opeenvolgende ritzege uit de brand te slepen. Maar zelfs na die geslaagde operatie zal je hem niet horen zeggen dat hij onklopbaar is. “Daarvoor duurt de Tour nog veel te lang.” Maar dat zijn zelfvertrouwen alleen maar toeneemt, is wel duidelijk. Op de vraag wat hij een supercoalitie tegen hem zou doen? “Dat maakt mij niet uit.”

wim vos

Immer beleefd is hij. Zelfs al wint hij zes ritten op een rij, dan nog zal Tadej Pogacar zich niet snel neerbuigend over de tegenstander uitlaten. Dat deed hij ook niet op La Super Planche des ­Belles Filles. Vignegaard had hem tot het uiterste gedwongen, klonk het vol respect. En de Tour is nog niet gedaan.

“Sommige renners zijn supersterk en we hebben nog maar één berg gehad.”

Maar één ding wilde Pogacar wel heel duidelijk stellen: welke plannen zijn concurrenten de ­volgende dagen en weken ook mogen beramen, zijn zelf­vertrouwen kan niet stuk. Zelfs als de verzamelde tegenstand het idee zou krijgen om tegen hem ­samen te spannen, zal hij daar hooguit de schouders eens bij ophalen. Dat liet de Sloveen ook ­weten toen hem na zijn tweede opeenvolgende zege vraag werd gesteld of hij zo’n coalitie vreesde.

“Uiteindelijk zijn het in de ­finale op zo’n klim toch de ­benen die het moeten doen”, klonk het laconiek. “Mij maakt het niet uit of iedereen tegen mij rijdt of niet. Je moet toch zo hard mogelijk op je pedalen ­duwen en alles geven.”

Vastgoed

Jobs in de regio