©  BFM, RR

Naast reeks aanslagen tegen familie van bekende kickbokser sluimert ook oorlog tegen ‘Gino’ verder

Niet alle aanslagen van de voorbije weken kunnen gelinkt worden aan de familie van kickbokser Jamal Ben Saddik. Ook het gewelddadige conflict rond Mounir El Bartali, alias Gino, sluimert nog steeds verder.

LEES OOK. Tweede aanslag in één nacht tegen familie van kickbokser Ben Saddik: politie arresteert verdachten met oorlogswapen op zak

De reeks aanslagen die gelinkt worden aan de criminele broers van kickbokser Jamal Ben Saddik, ging van start in de maand juni. Eerder waren er onder meer in Deurne een reeks gewelddadige acties die gericht leken te zijn op Mounir, een broer van de in Rotterdam geliquideerde Samir El Bartali. Die aanslagen zouden het gevolg zijn van een conflict dat binnen de groep van ‘Gino’ zou zijn ontstaan. Zo waren er aanslagen in de Gilmanstraat in Deurne, maar ook incidenten aan de ouderlijke woning van de gezochte drugssmokkelaar Farhan Bouzambou in Mechelen.

LEES OOK. Zwaar vuurwerk ontploft in portiek van woning voortvluchtige ‘Gino’

Op 29 juni was er een incident in de Rietschoorvelden in Merksem. Die aanslag zou gericht zijn tegen de gebroeders F., die tot de groep van Gino gerekend worden.

Gino, die vermoedelijk in Dubai verblijft, zou met meerdere groepen uit het criminele milieu in conflict liggen.

LEES OOK. COLUMN. De jacht op Gino is open

De achtergrond van een aantal andere aanslagen, zoals die tegen een dokwerker in Beveren begin juni, zijn nog onbekend.

 vdaa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen