©  Joren De Weerdt

Morele opsteker voor Jos Verlooy: Brons voor team Belgium in landenprijs Knokke Hippique

Na 5 jaar afwezigheid werd in België opnieuw een landenprijs gesprongen. De Belgische ruiters bedankten met een derde plaats, net zoals op de Olympische Spelen in Tokio. Dat de Belgische Nations Cup hoog stond aangeschreven, kon je afleiden uit het deelnemersveld. Olympisch kampioen Zweden kwam met zijn quasi integraal gouden team naar Knokke-Heist en was daarmee torenhoog favoriet. Ze werden uiteindelijk tweede, na Frankrijk en voor België.

Kris Vanloo

Na twee omlopen stonden vier landen op gelijke hoogte en volgde een barrage. Daarin was Julien Epaillard (Caracole de la Roque) dan weer favoriet. De Fransman is veruit de snelste ruiter in het circuit en bevestigde dat nogmaals in de barrage. Niemand kon tippen aan zijn tijd. Hij won afgetekend voor Peder Fredricson (Cath Me Not S), die op de Olympische Spelen goud en zilver won. De Zweed leidde zijn team nu naar de tweede plaats.

Jos Verlooy en Igor reden voor België de barrage en lieten één balk vallen, goed voor brons. Eerder bleef Verlooy tweemaal foutloos in de landenprijs, net als Niels Bruynseels (Delux van T&L). Olivier Philippaerts (Le Blue Diamond van ’t Ruytershof) liet in elke ronde één balk vallen.

Pieter Devos en Claire Z noteerden 8 strafpunten in ronde één. De derde plaats en de twee foutloze omlopen van Jos Verlooy waren een morele opsteker voor de Euro Horse ruiter uit Grobbendonk. Tot voor enkele maanden had hij niet gedacht dat hij met Igor dit niveau nog zou springen: “Igor komt uit een lange blessureperiode. Ik geef toe dat ik vaak getwijfeld heb over zijn comeback. Vandaag voel ik terug de Igor die drie jaar geleden goud en brons won op het EK. Volgende maand is er het WK en als de bondscoach me vraagt, ben ik er klaar voor. Igor moest hier bevestigen en deed dat op overtuigende wijze.”

Vastgoed

Jobs in de regio