Wout van Aert krijgt (nieuwe) waarschuwing van wedstrijdjury voor zevende etappe

Wout van Aert heeft voor de start van de zevende Tourrit op zijn donder gekregen van de wedstrijdjury. De reden: onze landgenoot wierp donderdag een bidon weg in een zone waar het niet mocht.

jswk sfj

Met vier man van de wedstrijdjury stonden ze vrijdagmiddag voor de start in Tomblaine rond Wout van Aert. De groene trui werd op de vingers getikt omdat hij een bidon had weggegooid in een verboden zone, maar Van Aert verweerde zich door te zeggen dat hij de bidon richting een verzorger van Jumbo-Visma gooide, wat natuurlijk wel toegestaan is.

Vorig weekend kreeg Van Aert ook al een boete (van 500 Zwitserse frank) en een aftrek van 25 UCI-punten omdat hij afval weggooide in een zone waar het niet mocht. Bij een tweede overtreding zou hij één minuut tijdstraf krijgen en bij een derde overtreding zou Van Aert zelfs uit de Tour gezet kunnen worden, maar zover lijkt de jury het niet te laten komen. Ze hielden het deze keer bij een verbale waarschuwing en dus nog geen tweede officiële sanctie.

LIVE. Volg de zevende rit in de Tour hier op de voet!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio