©  REUTERS

Na Schachmann haalt ook Kobe Goossens uit naar koersgedrag Jumbo-Visma: “Dat kan op termijn tegen hen werken”

De slotfase van de zesde etappe in de Tour de France werd donderdag opnieuw ontsierd door valpartijen. Na afloop haalde Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe) zwaar uit naar Jumbo-Visma. Voor de start van rit 7 sloot Kobe Goossens zich aan bij Schachmann: “Het is niet de eerste keer dat zoiets met renners van Jumbo-Visma gebeurt.”

Bron: BELGA

Kobe Goossens reed vandaag met een gehavende knie als gevolg van een valpartij gisteren. Die valpartij werd veroorzaakt door Primoz Roglic. “Hij passeerde op een plek waar er geen plaats was”, vertelde Goossens aan Sporza. “Het is niet de eerste keer dat zoiets met renners van Jumbo-Visma gebeurt. Hij reed door gravel, begon zelf te slippen en ik kon geen kant meer uit. Ik lag er.”

“Of ik nu boos ben? Hij deed het niet bewust, maar het gebeurt wel regelmatig bij Jumbo-Visma. Dat kan op termijn tegen hen werken.”

Schachmann: “Ze rijden als gekken”

“Jumbo-Visma moet eens een beetje normaal doen”, zei hij opgewonden. “Roglic heeft vandaag weer een val veroorzaakt. Het hele team rijdt als gekken en zoekt de laatste centimeter van de weg op. En ze kunnen het dan ook nog niet. Het is een gevaar voor alle renners en totaal onnodig. Ik vind dit niet kunnen.”

De 28-jarige Duitser zag zijn kopman Aleksandr Vlasov op 13 kilometer van de aankomst vallen. De Rus kwam er uiteindelijk goed vanaf met enkele schrammen en snijwonden. Hij verloor ook slechts vijf seconden en staat als zesde in de tussenstand op 52 seconden van gele trui Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Bij de val van Vlasov moest Roglic uitwijken en reed enkele meters door de berm.

 ©  Reuters

“Als er geen plek is, is er gewoon geen plek”, ging Schachmann verder. “Je moet dat accepteren en niet nog het kleinste gaatje opzoeken om vooraan te geraken. Roglic had vandaag het geluk niet zelf te vallen.” De Sloveen ging woensdag in de kasseienetappe naar Arenberg wel hard tegen het asfalt. Zijn schouder ging uit de kom en hij verloor twee minuten.

Vastgoed

Jobs in de regio