© ATV

Tweede aanslag in één nacht tegen familie van kickbokser Ben Saddik: politie arresteert verdachten met oorlogswapen op zak

BORGERHOUT/DEURNE -

De Antwerpse politie heeft vannacht twee mannen opgepakt die vermoedelijk betrokken waren bij een aanslag op een pand aan de Stenenbrug in Borgerhout. Dat heeft het parket van Antwerpen aan Gazet van Antwerpen bevestigd. De opgepakte verdachten hadden het oorlogswapen op zak.

De ellenlange lijst van drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen:

LEES OOK. Opnieuw aanslag tegen familie van kickbokser Jamal Ben Saddik

De twee verdachten werden vannacht rond 2.50 uur onderschept in de Juul Grietensstraat. Dat gebeurde kort nadat er op de hoek van de William Woodstraat en de Stenenburg een reeks schoten was gelost op de gevel van eethuis Pokebowl Place. Op de rolluiken van de zaak zijn meerdere kogelinslagen te zien. Onder meer dankzij de camerabeelden van het stedelijk cameranetwerk van de politie kon het snelleresponsteam de verdachten snel oppakken.

“Het gaat om een man van 18 uit Sint-Niklaas en een verdachte van 24 jaar die de Nederlandse nationaliteit heeft”, zo bevestigt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens. Het duo had ook een oorlogswapen bij. Voor beide incidenten werd een onderzoeksrechter gevorderd. De verdachten werden na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste hen aan te houden. Ze verschijnen woensdag voor de raadkamer.

De beschieting van restaurant Pokebowl Place past wellicht in de lange reeks aanslagen van de voorbije dagen en weken tegen de familie van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik. De zaak, die eigendom is van een broer van Ben Saddik, wordt uitgebaat door Abdelouahid E.Y. Hij is een naaste van Saïd ‘Urbanus’ Ben Saddik en woont in de Frans Beirenslaan in Borsbeek, naast het huis dat eerder deze week beschoten werd.

In het pand was ook voorheen een telefoonwinkel gevestigd die in handen was van leden van de familie Ben Saddik. De winkel stond in drugsmilieu onder meer bekend als verkooppunt van zogenaamde PGP-toestellen.

LEES OOK. Woning van bekende kickbokser beschoten op klaarlichte dag en onder het oog van een politiecamera

De aanslag op het pand van Pokebowl Place was al het tweede incident in één nacht. Rond middernacht kreeg de politie een melding van een ontploffing en schoten in de Sint-Rochusstraat in Deurne, waar Bens Hand Car Wash is gevestigd. Ook dat bedrijf kan worden gelinkt aan de geviseerde familie Ben Saddik. In de ramen van het gebouw werden meerdere kogelinslagen aangetroffen. Volgens sommige bronnen was het al de tweede nacht op rij dat er op Bens Hand Car Wash werd geschoten. Het labo van de politie kwam ter plaatse en de omgeving werd ook onderzocht met een explosievenhond.

 ©  jtp

 © PDR

 © PDR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen