© Reuters, Belga

Daarom draagt Wout van Aert na de finish zo’n zwart bakje aan zijn pet: “Ze willen weten wat ik dat uur na de wedstrijd vertel”

Het is de aandachtige kijker waarschijnlijk al opgevallen: na de finish heeft Wout van Aert altijd een zwart bakje achter zijn Hema-cap. Dat is een opname-apparaatje voor de Netflix-serie waaraan zijn team Jumbo-Visma meewerkt, net als zeven andere teams, waaronder Quick-Step Alpha Vinyl. Een achtdelige serie die volgend jaar in de eerste helft wordt uitgezonden.

Hugo Coorevits

“We worden o.a. van binnenuit gevolgd”, vertelde Van Aert donderdagavond in de uitzending van Vive Le Velo. “Blijkbaar willen ze weten wat ik na de koers ga vertellen. Het is voor mij handig om die batterij achter mijn pet te hebben omdat dit dan niet in de weg zit. Dat uur na de wedstrijd, als ik door de mixed media-zone loop, kunnen ze eigenlijk meeluisteren. Dat zal hier en daar nog wel eens terugkomen, vermoed ik.”

Bij zes van de zeven ritoverwinningen was zijn vrouw Sarah er ook niet bij. “Ja, vandaag was ze er wél. Ik reed de hele dag voorop, en ik ben teruggepakt. Ze brengt ongeluk”, zei Van Aert grappend. “Ze moet vanaf nu thuisblijven.”

Vastgoed

Jobs in de regio