©  BELGA

Dylan Teuns, zesde in Longwy: “Natuurlijk wil ik op La Planche des Belles Filles weer meedoen voor de overwinning”

Dylan Teuns eindigde gisteren als beste land­genoot op de zesde plaats. “Ik reed een ­redelijk goede beklimming, ­wellicht was het beter geweest om in het wiel van Pogacar te zitten, maar iedereen wilde dat wiel pakken. Anderzijds, tegen hem viel vandaag weinig te beginnen. Ik moest de benen even stil houden op zo’n 250 à 300 meter van het eind. Niet dat het me de overwinning kost, maar wel een podiumplaats.”

LEES OOK. Met mevrouw Dylan Teuns terug naar klim waar hij eerste Tourritzege behaalde en zij aanzoek kreeg: “Dylan romantisch? Die ene keer toch”

Vandaag staat de ­etappe naar La Super Planche des Belles ­Filles op het ­programma. “Uiteraard wil ik daar graag meedoen voor de zege, maar alles hangt af van wat er vanaf de start gebeurt. Ik hou ook hier zeker rekening met Pogacar. En de etappe naar Longwy heeft ook veel energie gekost. Het ­begin van de ­wedstrijd was heel lastig en het ging supersnel. Ik heb zeker tien keer geprobeerd om weg te springen, maar dat lukte helaas niet en het ­kostte ook veel krachten.” (b)

Vastgoed

Jobs in de regio