Tom Pidcock vat kort en krachtig samen wat het Tourpeloton van Wout van Aert denkt: “Hij speelt met onze kl*ten”

Wout van Aert ging als geletruidrager vol in de aanval in de zesde etappe van de Tour. De laatste 30 kilometer reed hij solo en pas op zo’n 11 kilometer van de streep werd hij gegrepen. Het leverde hem dik verdiend de prijs voor de strijdlust op.

Vincent Van Genechten

“Hij speelt met onze kl*ten, niet?”, aldus Tom Pidcock na de finish. Van Aert had de Brit van Ineos in het begin van de etappe aangemaand om mee in de ontsnapping te gaan, maar hij kreeg uiteindelijk enkel Jakob Fuglsang en Quinn Simmons mee. “Ik weet niet echt wat ik nog kan zeggen. Hij zet ons allemaal voor schut.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Aert kreeg na de finish meteen felicitatie van Mauro Gianetti, de ploegbaas van UAE Team Emirates en Tadej Pogacar. “De sterkste renner ging mee in de vlucht van de dag na een heel zware aanvangsfase. Ik dacht dat hij tot het einde zou gaan”, stelde die laatste nadat hij de rit had gewonnen. “Niemand is eigenlijk nog verrast als Van Aert iets doet”, zei ploegmakker Brandon McNulty ook nog over onze landgenoot.

Vastgoed

Jobs in de regio