Danny van Poppel na horrorcrash in de Tour: “Die toeschouwers? Het was stom van Oss om zo dicht tegen hen te rijden”

Danny van Poppel kwam woensdag zwaar ten val in de Tour, toen Daniel Oss op een kasseistrook tegen enkele onoplettende toeschouwers knalde. De Nederlander van Bora-hansgrohe vond dat de Italiaan van TotalEnergies zelf schuldig was aan de zware val.

Vincent Van Genechten

BEKIJK. Niet te geloven horrorcrash in de Tour: terwijl toeschouwers doodleuk video’s maken op kasseistrook, knalt Daniel Oss tegen hen aan

Terwijl de toeschouwers enkele renners achterna keken en filmden op de derde kasseistrook van de dag, knalde Oss tegen hoge snelheid tegen hen aan. Met een zware smak tot gevolg en Danny van Poppel (BORA-hansgrohe) die over Oss vloog. Ook Michael Gogl kwam zwaar ten val en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Op sociale media kregen de bewuste toeschouwers veel kritiek, maar volgens Van Poppel treft Oss minstens evenveel schuld.

 ©  BELGA

“Het is best wel stom van Oss, dat hij zo dicht langs de toeschouwers rijdt. Dan kun je dit verwachten. Het was niet alleen de fout van de toeschouwer, maar van beide”, aldus Van Poppel bij de NOS. “Ik had het niet echt verwacht en dan ga je tegen de grond. Mijn eerste gedachte was dat het over was, want ik had wel extreem veel pijn. Gelukkig viel het naast de fiets mee.”

“Hoe dat op de fiets is, zullen we zien. Ik had vooral veel pijn aan mijn onderrug. Ik had een sleutel bij mij om eventueel een band te wisselen, dus daar ben ik waarschijnlijk vol op gevallen. Ik kon eerst niet eens goed lopen, maar nu gaat het best wel goed. Op de fiets kan het echter anders zijn. Er is gekeken of er een breuk was en dat was niet het geval. Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt, je moet toch positief blijven.”

Vastgoed

Jobs in de regio