Bryan De Valck, hier in actie op het WK 3x3 in Antwerpen ©  ISOPIX

Bryan De Valck pakt met Team Antwerp 3x3 winst in Bordeaux: “We speelden een collectief sterk toernooi”

De Antwerpse 3X3-basketballers hebben andermaal met een knalprestatie uitgepakt. Woensdag wonnen ze de 3X3 Challenger in Bordeaux, nadat ze in de finale het Amerikaanse Princeton versloegen. De zege was goed voor een cheque van 15.000 dollar en een ticket voor de World Tour in het Hongaarse Debrecen van 27 en 28 augustus.

cpm

Team Antwerp, het nummer drie op de wereldranglijst, won op de 3X3 Challenger in het Franse Bordeaux alle wedstrijden. Na de twee poulewedstrijden en de winst in de kwartfinale (19-13 tegen het Duitse Dusseldörf), zegevierden Nick Celis, Bryan De Valck, Caspar Augustijnen en Thibaut Vervoort in de halve finale met 21-8 van het Franse Parijs. In de finale wachtte het Amerikaanse Princeton (vierde op de wereldranglijst), dat met onder meer Damon Huffman (ex-Okapi Aalstar) uitpakte. Na de studieronde pakte Team Antwerp met wervelend basketbal uit en boekte het, net als in de halve finale tegen Parijs, een 21-8-overwinning.

Caspar Augustijnen werd uitgeroepen tot MVP (Most Valuable Player). Naast Augustijnen schitterden ook Nick Celis, Bryan De Valck en Thibaut Vervoort.

“We speelden inderdaad een collectief sterk toernooi”, vertelt Bryan De Valck. “Verder hebben we Caspar Augustijnen weer wat meer kunnen integreren in het team. Defensief waren we ijzersterk en offensief kwamen we na een vaak wat stroever begin telkens helemaal los. We hebben de knop na het missen van het brons met de 3X3 Lions op het WK in Antwerpen dus zonder problemen omgedraaid. Zaterdag nemen we deel aan de 3X3 Pro League (Stop 1) in het Nederlandse Utrecht en volgende week (16 en 17 juli, red.) gaan we aan de slag op de 3X3 Challenger in Pristina (Kosovo, red.)”, aldus nog Bryan De Valck.

Vastgoed

Jobs in de regio