Britt Ruysschaert en Isabel Van den Broeck  ©  Dick Demey

Britt Ruysschaert pakt in Lommel tweede toernooizege in het beachvolleybal: “Het duurde even voor de puzzelstukjes in elkaar pasten”

Geen koningskoppel Cools-Van den Vonder in Lommel afgelopen weekend en dus was het aan de outsiders om voluit voor de overwinning te gaan. Britt Ruysschaert en Isabel Van den Broeck profiteerden en wonnen na winst van het eerste toernooi in Haacht nu hun tweede van het seizoen in Lommel.

mabe

Het was vooraf koffiedikkijken wie er de overwinning na twee weken van rust in Lommel zou pakken. Een viertal teams, waaronder de latere winnaars, werden vooraf naar voren geschoven. Uiteindelijk werd de logica van de huidige ranking (Ruysschaert-Van den Broeck staan tweede na Cools-Van den Vonder) gerespecteerd. Het duo gaf geen set weg.

“Verkijk je niet op die cijfers”, relativeert Britt Ruysschaert. “Het verliep moeizamer dan de uitslagen laten vermoeden. Na een break van twee weken was het duidelijk wat zoeken naar het juiste ritme, maar uiteindelijk viel alles in de juiste plooi. We hadden op deze zege gehoopt, maar hadden die toch niet meteen verwacht.”

“Misschien waren we wel een beetje bevoordeeld ten opzichte van een aantal concurrerende teams . Zo moesten onder meer Els Vandesteen, nu verliezend finalist met Annelies Vandenabeele, en Ruel Océane, nu samen met Hannelore Pass, het zonder hun vaste partner stellen. Al wil ik niet zeggen dat hun nieuwe partners minder kwaliteiten hebben, maar het is sowieso anders spelen. Dat heb ik bij de start van dit seizoen zelf ondervonden toen ik met Isabel Van den Broeck startte. Het heeft ook even geduurd voor de puzzelstukjes in elkaar pasten, maar ik denk dat we elkaar ondertussen hebben gevonden.”

Vastgoed

Jobs in de regio