Dominiek Van Den Bosch, voorzitter van Hoogstraten, is zeer actief op de transfermarkt  ©  koen fasseur

Etienne Mukanya Kabobola versterkt aanval van Hoogstraten: “Stéphane Odimboleko heeft mijn naam laten vallen”

Hoogstraten heeft met Etienne Mukanya Kabobola een extra aanvaller aangetrokken. De 27-jarige Brusselaar speelde in ons land al voor Union, RWDM, Tubeke en Olympic Charleroi en beleefde buitenlandse avonturen in Engeland, Litouwen, Bulgarije en Duitsland.

stro

“Ik ben een goede vriend van Stéphane Odimboleko (die eerder voor Hoogstraten tekende, red.)”, verklaart Mukanya meteen hoe het contact met Hoogstraten tot stand kwam. “We zijn samen opgegroeid, hebben ook samen in Engeland gezeten en zijn altijd contact blijven houden. Hij heeft mijn naam laten vallen en de club heeft een goede indruk op mij gemaakt. Er waren ook enkele opties in Luxemburg, maar de goesting was er om terug te keren naar België. Hier zit ik dicht bij mijn familie en dat is belangrijk voor mij, zeker nu er een zoontje op komst is. Bovendien kijk ik ernaar uit om samen te spelen met Stéphane. Ik denk dat Hoogstraten als club ook bij me past. Het is een stabiele club, die al enkele jaren goede resultaten neerzet.”

Bij zijn laatste club, de Duitse vierdeklasser Bonner SC, ontbrak die stabiliteit volgens Mukanya. “Niet alles was slecht, maar de club was inderdaad niet stabiel en dat maakte het moeilijk. Uiteindelijk zijn we ook gedegradeerd. We hebben drie verschillende coaches gehad. In Duitsland is het sowieso niet gemakkelijk als je de taal niet spreekt. Het gebeurde ook dat ik de ene week scoorde en de week daarna op de bank zat. Ik heb dus gemengde gevoelens bij dit avontuur.”

Mukanya verwacht dat hij zich bij Hoogstraten beter thuis zal voelen. “Het is een voordeel dat ik Stéphane ken en ook van hun aanvoerder Ruben Tilburgs had ik al gehoord, al kennen we elkaar niet persoonlijk. De Nederlandse taal zou geen probleem mogen geven. Ik begrijp bijna alles, enkel spreken is iets moeilijker. Ook de afstand vanuit Brussel is haalbaar. Ik werk nu nog een individueel loopprogramma af maar in principe ben ik aanwezig op de eerste training op 16 juli.”

Vastgoed

Jobs in de regio