©  BELGA

AAN DE START. Wout van Aert heeft “klassement van vele favorieten gered”, Dylan Teuns: “Lastige aankomst is altijd goed voor mij”

De kasseirit is achter de rug, tijd voor een rit met een aankomst voor punchers. Kan Dylan Teuns, winnaar van de Waalse Pijl, zijn derde ritzege in de Tour pakken? Of is het opnieuw voor Wout van Aert? Lees hieronder wat onze landgenoten aan de start in het Henegouwse Binche te zeggen hadden.

wvo, jswk

LIVE. Volg de zesde etappe in de Tour hier op de voet!

Dylan Teuns: “Moeilijke beslissing of ik meega in vlucht”

“Het lastigste is op één kilometer van de finish, het vlakt een beetje af op het einde dus dat is minder in mijn voordeel”, zegt Dylan Teuns aan de start in Binche. Op papier is het wel een finale die mij ligt. Lastige aankomsten zijn altijd goed voor mij. Wat mijn plan is? Dat zal afhangen van hoe de wedstrijd verloopt. Gaat er een vlucht weg zijn, is er een ploeg die het zal controleren? Daar zal het ook van afhangen.”

Gaat Teuns misschien zelf proberen om mee te glippen? “Da’s een moeilijke beslissing, ik zal moeten bekijken hoe de koers loopt en zal tijdens de rit moeten beslissen of en wanneer ik meega.” De Tour verloopt tot dusver niet slecht voor Teuns. “Ik ben goed begonnen met de tijdrit (waarin hij tiende werd, red.). Dat heeft mij vertrouwen gegeven. De afgelopen dagen was stress, heel veel stress en ik ben blij dat ik daar zonder kleerscheuren ben uitgekomen.”

Vrijdag staat de rit met aankomst op La Planche des Belle Filles, waar Teuns in 2019 zijn eerste Tourrit won, op het programma. “Dat is een hele mooie herinnering. Daar wordt veel over gesproken, maar er is natuurlijk geen enkele zekerheid dat ik dat ga kunnen herhalen. De koers moet altijd gereden worden.”

 ©  BELGA

Van Aert: “Veel bedankingen ontvangen? Te weinig”

Voor Wout van Aert en team Jumbo-Visma was het een bewogen etappe woensdag. Al bij al is de schade beperkt gebleven voor Jonas Vingegaard, maar Primoz Roglic kreeg wel twee minuten op de oren. “Of ik veel bedankingen heb ontvangen? Te weinig”, zegt Van Aert bij Sporza. Inderdaad, het kopwerk van Van Aert was fenomenaal. “Ik heb het klassement van Jonas (Vingegaard, red.) gered, maar ook andere favorieten heb ik mee in koers gehouden.

“Primoz (Roglic, red.) heeft al veel pech gekend in de Tour”, zegt Van Aert bij VTM. “Ook nu kon hij er niks aan doen: hij viel doordat een televisiemotor een strobaal de weg op tikte. Het is frustrerend, maar de Tour is nog lang.”

“De sfeer was de vorige dagen beter, we hadden natuurlijk niet op zo veel tegenslagen gehoopt”, vervolgt Van Aert. “Maar we hebben ons hoofd omhoog gehouden in de koers en dat is wat we nu ook van plan zijn.” Is de etappe van donderdag iets voor Van Aert? “Ik denk het wel, ja”, besluit de Kempenaar.

LIVE. Volg de zesde etappe in de Tour hier op de voet!

 ©  BELGA

LIVE. Volg de zesde etappe in de Tour hier op de voet!

Vastgoed

Jobs in de regio