Het verkeer op de Zandpoortvest verschuift bij de invoering van eenrichtingsverkeer naar de buitenring. 

Het verkeer op de Zandpoortvest verschuift bij de invoering van eenrichtingsverkeer naar de buitenring. ©  Dirk Vertommen

Ook verkeerscirculatie in buurt Zandpoortvest wijzigt door werken voor eenrichtingsverkeer

Mechelen -

De werken voor de invoering van eenrichtingsverkeer op de Zandpoortvest in Mechelen hebben ook gevolgen voor de buurt. Daar wijzigt de verkeerscirculatie tijdens de werken een eerste keer, en vervolgens na de invoering van de nieuwe situatie.

Sven Van Haezendonck

LEES OOK. Mechelen voert deze zomer al eenrichtingsverkeer in op Zandpoortvest

De Zandpoortvest is de eerste vest waar de stad en het Agentschap Wegen en Verkeer eenrichtingsverkeer in voeren. De werkzaamheden daarvoor starten op maandag 1 augustus en ze duren drie weken tot en met zondag 21 augustus. De aannemer werkt tussen de kruispunten Nekkerspoel en Raghenoplein-Leuvensesteenweg.

Vanaf dan is de Leuvensesteenweg niet meer bereikbaar vanuit de Zandpoortvest. Wie naar de Leuvensesteenweg of Mechelen-Zuid wil, rijdt aan Nekkerspoel de N15 op richting tangent. “Dit is vandaag de snelste en veiligste route voor het autoverkeer”, klinkt het. Een andere optie is doorrijden naar de Speecqvest en daar keren, om zo aan het Raghenoplein rechts af te slaan naar de Leuvensesteenweg.

 

 ©  Dirk Vertommen

Ook de Voochtstraat gaat aan de Zandpoortvest dicht en dat blijft zo na 21 augustus. In september vinden er nog werken plaats. Vanaf ongeveer maandag 8 augustus wordt ook de Augustijnenstraat aan de Zandpoortvest even afgesloten voor het verkeer. Plaatselijk verkeer kan in beide straten tijdelijk in twee richtingen rijden. Parking Zandpoortvest blijft altijd bereikbaar.

Inrijden via Augustijnenstraat

Tijdens de werken op de Zandpoortvest kan het verkeer de werfzone altijd passeren op telkens één rijstrook in elke richting. Mensen die in de buurt wonen, krijgen in principe nog een brief in de bus. In de buurt wijzigt na de invoering van het eenrichtingsverkeer ook de verkeerscirculatie. Inrijden, gebeurt in de toekomst via de Augustijnenstraat. Uitrijden via het Berthoudersplein en/of de Bleekstraat. De Voochtstraat wordt afgesloten en via de Korte Maagdenstraat kun je niet meer naar de Keizerstraat. (svh)

LEES OOK. Mechelen werkt vanaf deze zomer in zes fases aan eenrichtingsverkeer op vesten: eind dit jaar is het dan zover

 

 ©  Dirk Vertommen

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio