Mega Salsa Night in Bocadero. 

Mega Salsa Night in Bocadero. © Patrick De Roo

Brasschaatse Mega Salsa Night herneemt en blijft in Bocadero

Antwerpen/Brasschaat -

Na een onderbreking van twee jaar vindt er opnieuw een Mega Salsa Night plaats. Deze 16de editie wordt georganiseerd op 16 juli in Bocadero. Tot en met 2018 was de Brasschaatse Ruiterhal de locatie voor dit evenement ten voordele van het goede doel.

Brasschatenaar Paul Vande Casteele nam in 2002 het initiatief een grote salsa-nacht te organiseren. Van 2002 tot 2018 vond die plaats in de Ruiterhal in Brasschaat.

“Door het vele werk en ook een beetje door mijn ouderdom stelde DJ Pepe voor om die nachten in Bocadero te houden en dit vanaf 2019. Dan kwam corona en konden we niets doen. Nu pikken we de draad opnieuw op. We hebben de crème de la crème van dj’s om op 16 juli de pannen van het dak te spelen: DJ Pepe, Ian Charanga, El Patron en El Rubio. We hebben ook Team Latino als live groep en de demogroepen van Francois Dom (Salsa Rueda) en van Kim en Lennie (Bachata)”, stelt Paul Vande Casteele.

“De eerste 15 edities brachten in totaal 128.250 euro op. Die opbrengst ging onder meer naar Caluna voor de bouw van een oncologisch ziekenhuis voor kinderen in Senegal. Er is plaats voor 60 tot 80 kinderen, meteen het grootste oncologisch centrum in Afrika. Dat is allemaal mogelijk dankzij de vele sponsors, vrijwilligers en trouwe salsa-dansers”, aldus nog Paul Vande Casteele. (jbr)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio