Het terrein van Scheps Kermis wordt momenteel opgebouwd. 

Het terrein van Scheps Kermis wordt momenteel opgebouwd. © Tommy Maes

Scheps Kermis maakt zich weer op voor weekend met bekende namen als Mathias Vergels en The Juliets

Balen -

Het Balense gehucht Scheps staat de komende dagen weer in het teken van muziek en ambiance. Na twee jaren coronastilte is Scheps Kermis terug van weggeweest met de diverse optredens en andere activiteiten als blikvanger.

Door de coronapandemie konden heel wat evenementen de afgelopen twee jaar niet plaatsvinden. Scheps Kermis in Balen is daar een van, maar dit weekend is er de terugkeer. “We zitten met een dubbel gevoel”, zegt Kris Adriaensens van Scheps Kermis. “Uiteraard zijn we blij dat we terug zijn, maar anderzijds zijn er toch de zenuwen over de opkomst. Maar in ieder geval zijn we weer klaar om er volop in te vliegen. En we hebben een goede affiche samengesteld. Het grootste deel ervan hadden we drie jaar geleden al geboekt, maar enkele artiesten zoals Mathias Vergels zijn intussen gegroeid qua populariteit.”

Gratis toegang

De vertrouwde formule van diverse optredens en andere activiteiten blijft behouden, al zijn er ook enkele nieuwigheden. “De toegang blijft gratis, maar we vragen dit jaar wel aan bezoekers om minstens vier drankbonnen te kopen”, zegt Adriaensens.

“Dat doen we omdat er in het verleden nogal wat mensen naar de optredens kwamen, maar wel hun eigen drank meenamen. De overgrote meerderheid van de bezoekers koopt natuurlijk wel drankbonnen en de algemene respons over onze maatregel is ook positief. Zo kunnen we de toegang tot ons evenement gratis houden, zoals we het altijd al gewild hebben. Daarnaast werken we dit jaar met herbruikbare bekers om de afvalberg te verkleinen. Dat gebeurt met een wisselbekersysteem waarbij je een bonnetje waarborg voor je drankbeker betaalt. De beker ruil je tijdens je bestelling in voor een nieuwe.”

Mathias Vergels. 

Mathias Vergels. ©  © VRT

DJ’s

Scheps Kermis start vrijdagavond 8 juli met de dancefuif Dance4Free. Dj’s van dienst zijn DJ WANMIX, Justine S., Team TNT en Jelle B. Zaterdag 9 juli komen op Rockfest het zwaardere gitaarwerk aan bod met op de affiche Nesqueek, Bear, Fields of Troy, Shuulak, This Can Hurt, White Heat, Exoto, Powerstroke en Lemuria.

Op zondag 10 juli wordt er eerst afgetrapt met een countrynamiddag. ’s Avonds staan optredens van Mathias Vergels en The Juliets op het programma. Maandag 11 juli is er een kindernamiddag, een kienavond en een zettersprijskamp. En dinsdag 12 juli is er eerst een fietsrally, waarna Bobby en Level Six ’s avonds Scheps Kermis feestelijk afsluiten. Alle activiteiten vinden plaats in de feesttenten op de gemeentelijke speelweide op Scheps in Balen. Toegang is gratis.

(Tommy Maes )

schepskermis.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio