Het oude logo wordt eerlang vervangen.  

Het oude logo wordt eerlang vervangen.  © Marc Peeters

Olen gaat voor andere huisstijl

Olen -

Het gemeentebestuur van Olen gaat op zoek naar een ontwerpbureau dat voor de gemeente een nieuwe merkidentiteit en huisstijl kan ontwikkelen. Het huidige logo van de gemeente is volgens burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V) gedateerd en vertelt niet meer waar Olen voor staat.

Voor de opdracht is 65.000 euro gereserveerd. “Dat is zeer veel geld”, opperde oppositieraadslid Jan Verhaert (O1) terwijl hij even omhoog keek. Het bestaande logo van de gemeente Olen hangt toevallig net boven het hoofd van de voormalige burgemeester tegen de muur.

“Ik zou niet weten wat daar verouderd aan is”, meent Verhaert. “Het blijft overigens niet bij die 65.000 euro voor het idee en het ontwerp. Nadien moet dat nieuwe logo ook nog eens aangebracht worden op enveloppen, briefpapier, op de voertuigen en nog op zo veel andere dingen. Dan lopen de kosten pas echt op.”

In het oude logo zitten drie vierkanten die verwijzen naar de drie Olense parochies. Een pot, een blad en een industrieel dak verwijzen naar de legendes, de natuur en de bedrijvigheid die je de gemeente kan aantreffen. De zoektocht naar een nieuwe huisstijl valt samen met de plannen om een nieuw gemeentelijk administratief centrum te bouwen. (mph)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio