Annelies Vranckx (midden onder) nam het initiatief voor de burenbank. 

Annelies Vranckx (midden onder) nam het initiatief voor de burenbank. ©  Stad Mechelen

Stad heeft nog 21 toegankelijke picknicktafels in de aanbieding

Mechelen -

De stad Mechelen verdeelt dit jaar zestig picknicktafels die toegankelijk zijn voor kinderwagens en mensen in een rolstoel. 39 zijn er al de deur uit, 21 heeft de stad er nog in de aanbieding.

Sven Van Haezendonck

Met de picknicktafels wil de stad de samenhorigheid onder buren versterken, ontmoetingen op straat stimuleren en meer plekken creëren om te genieten. “Goed sociaal contact zorgt ervoor dat buren elkaar ook met kleine dingen gaan helpen. De spontane babbeltjes die ontstaan rond een gevelbank of picknicktafel zijn dus goud waard voor het sociaal weefsel in de buurt”, zegt Rina Rabau Nkandu (Vld-Groen-m+), schepen van sociale cohesie.

Gratis zelfbouwpakket

De uitvoeringsdiensten van de stad leveren de zelfbouwpakketten gratis. Als de aanvragers dat wensen, worden ze gemonteerd, maar de stad moedigt Mechelaars aan om dat zelf te doen. Het is voor buren meteen een moment om elkaar (nog) beter te leren kennen. Annelies Vranckx en haar buren hebben hun picknicktafel letterlijk en figuurlijk onder handen genomen.

“Het idee van een burenbank werd in ons WhatsApp-groepje ´vakantiepark Abeel’ meteen enthousiast onthaald. Het initiatief is een mooie weerspiegeling van hoe we als buren met elkaar omgaan, elkaar helpen, voor elkaar klaarstaan en nu ook letterlijk op handen dragen”, vertelt Annelies.

“Een halfjaar geleden deed schepen Gabriella De Francesco het voorstel van ex-raadslid Hamid Riffi voor zo’n tafels nog af als niet inclusief genoeg. Het is mooi om te zien dat de nieuwe schepen Rabau wel ingaat op voorstellen van de oppositie”, zegt Thijs Verbeurgt, fractieleider van Vooruit. (svh)

Meer informatie over de picknicktafels en een aanvraagformulier vind je via de website https://makers.mechelen.be/gevelbank-picknicktafel-info

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio