Sepp De Beuckeleer is blij weer pijnvrij op de fiets te zitten: “Door knieblessure en examens stond ik ruim twee maanden aan de kant”

De wedstrijd in Herenthout van vanavond lag al na drie ronden in zijn beslissende plooi. Vierentwintig renners, waaronder acht Kempenaars, kozen het hazenpad en zouden niet meer gegrepen worden. In de spurt klopte Limburger Timoty Stevens Balenaar Davide Bomboi en Gerry Druyts uit Brecht.

lver

“Als het verschil een halve fiets is, weet je dat de beste heeft gewonnen”, aldus Davide Bomboi onmiddellijk na de wedstrijd. “Stevens begon de spurt al een vijfhonderdtal meter van de meet. Ik zag hem aangaan en reageerde nog, maar kon hem niet meer remonteren.”

Naast Bomboi zaten met Sepp De Beuckeleer, Thomas Verheyen, Michiel Hillen, Enzo Wouters, Daan Mariën, Ward Van Dyck en Jarne Van Dyck nog zeven andere Kempenaars in de kopgroep. Ward Van Dyck (Herentals) en Sepp De Beuckeleer (Bouwel) lieten zich zo in hun buurgemeente opmerken.

“Dit is echt een opsteker”, zei De Beuckeleer. “Door een knieblessure en de examens kon ik meer dan twee maanden niet fietsen. Pas zondag op het BK ploegentijdrijden nam ik voor het eerst weer aan een wedstrijd deel. Maandag voegde ik er met een interclub in Beveren meteen een tweede wedstrijd aan toe. Dat ik nu als 21ste finishte en de hele koers mee in de aanval was, doet me veel deugd. Zeker omdat ik in het eerste deel van de koers ook mijn deel van het werk kon doen om de kloof met het peloton uit te bouwen. Toen de neutrale wagen achter ons plaatsnam, besefte ik dat de vlucht tot het einde zou standhouden.”

De 18-jarige renner, die uitkomt voor VDM-Trawobo CT, woont op nauwelijks vier kilometer van het parcours.

“Daardoor kon ik hier dinsdag het parcours komen verkennen. Toen wist ik dat een ontsnapping met een kwalitatief en kwantitatief sterke groep lang zou kunnen standhouden. Het doel om van bij het begin geconcentreerd vooraan te zitten, is me gelukt. Vandaar mijn tevredenheid.”

Vastgoed

Jobs in de regio