©  ISOPIX

Marte Lambrecht uit Vlimmeren haakt door ziekte af voor sterrentoernooi, Yana Malfet is terug van weggeweest

Wie Marte Lambrecht, de 18-jarige winnares van het sterrentoernooi in Herentals, aan het werk had willen zien op het driesterrentoernooi in Hulshout, kan zich de verplaatsing besparen. “Ik ben vandaag opgestaan met keel- en hoofdpijn. Spelen had geen zin”, vertelde Lambrecht enkele uren voor haar eerste wedstrijd stond gepland.

bdh, kugu

Alexandra Biot kreeg door het forfait van Lambrecht zodoende in de laatste kwalificatieronde een vrijgeleide naar de hoofdtabel op TC De Rakket.

“Ik legde gelukkig een negatieve coronatest af, maar ik weet niet goed wat er aan de hand is”, aldus Lambrecht. “Ik heb een beetje koorts en een hese stem. Volgende week neem ik vakantie en ook de week nadien zijn er geen toernooien gepland. Vermoedelijk waag ik over twee weken opnieuw mijn kans in één van de sterrentoernooien of in het internationale jeugdcircuit. Midden augustus vertrek ik naar Texas. Ik ben ingeschreven aan de Rice University in Houston, een universiteit met een goede reputatie. In februari bezocht ik de universiteit, sprak ik met de tenniscoach en ontmoette ik enkele andere speelsters van het tennisteam. Ik heb een diploma wetenschappen-wiskunde op zak en kies wellicht voor een opleiding bio-ingenieur. Mocht het tegenvallen, dan kan ik altijd vervroegd terugkeren, maar ik heb de intentie om vier jaar in de Verenigde Staten te studeren.”

Zondag was de inwoonster van Vlimmeren de beste in Herentals en nam ze in de finale in drie sets de maat van Charlotte Swaans.

“In de halve finale was Yana Malfet een stevige tegenstreefster en in de finale maakte Charlotte Swaans in de eerste set net iets te veel fouten. Vanaf set twee werd het spannend en in de beslissende derde set moest een tiebreak de beslissing brengen. Gelukkig liep ik in de tiebreak snel enkele punten uit en die achterstand kon Charlotte niet meer ophalen. Ik ben bijzonder tevreden over het niveau dat ik in Herentals haalde, vooral dan omdat ik de week daarvoor in de eerste ronde van een internationaal juniortornooi (niveau 2, red.) verloor. Het voorbije jaar trainde ik in Diest bij Michiel Anthuenis en Stijn Meulemans, nadat ik enkele jaren les kreeg op de Kim Clijsters Academy in Bree.”

 

Yana Malfet is terug van weggeweest

Yana Malfet vierde vorige week haar rentree na een wekenlange afwezigheid met een halve finale in het Belgian Circuit op het stertoernooi van Herentalse. De interclubspeelster van TC Kromveld in Bonheiden hoopt de komende maanden nog een verlengstuk te breien aan een succesvol voorjaar.

Yana Malfet (95 punten nummer 137) beleefde vorig jaar een erbarmelijke zomer, nadat een dubbele scheenbeenvliesontsteking haar tot september van het tenniscourt hield. Die schade wil de speelster van TC Kromveld nu inhalen. Na vijf weken examenstress vierde Malfet een oerdegelijke rentree op Herentalse.

“Ik sneuvelde in de halve finale tegen Marte Lambrecht, die momenteel nog net iets te sterk is”, geeft Malfet toe. “Mijn eerste wedstrijden waren aarzelend, maar ik voelde me wel groeien tijdens het toernooi. Logisch, want ik had de jongste weken amper een tennisracket in de hand gehad. Ik miste dus ook wat ritme.”

Deze week zou Malfet normaal actief geweest op TC Kromveld, de club waarvoor ze dit voorjaar nog interclub speelde. maar de reeks dames werd afgelast. “Door een te laag aantal inschrijvingen. De concurrentie met TC De Rakket en TC Lovanium is deze week ook groot. Dat zijn toernooien met drie sterren, waar binnen het circuit net iets gemakkelijker naar wordt gekeken. De voorbije jaren waren ook veel thuisspeelsters actief in Dames 1 in Bonheiden, maar velen zwermden uit of stortten zich op padel.”

En dus koos Malfet deze week voor TC De Rakket en is ze volgende week op TC Brandt aan zet. “Het is de bedoeling nog wat toernooien mee te pikken om zo mijn niveau wat op te schroeven. Het doet gewoon heel veel deugd om een goed gevulde tenniszomer in het vooruitzicht te hebben. Zeker na de medische miserie die ik vorig jaar kende.”

Vastgoed

Jobs in de regio