©  Dirk Kestens

19-jarige die politiewagen ramde tijdens achtervolging aangehouden: man wordt verdacht van drugshandel

De 19-jarige jongeman uit Willebroek die dinsdag crashte op het Kiel na een achtervolging met de politie is aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij wordt onder meer verdacht van drugshandel. In zijn vlucht gooide de bestuurder zijn gsm en cash geld uit de wagen.

debn

LEES OOK. Bestuurder ramt politiewagen tijdens achtervolging: man (19) opgepakt op het Kiel

Het incident vond dinsdagmiddag plaats. “In het kader van een mogelijke drugtransactie wilde het wijkondersteuningsteam Oost in Deurne overgaan tot controle van een jongeman. Hij dacht er anders over en nam de vlucht met zijn voertuig”, zegt woordvoerder Kim Bastiaens van de Antwerpse politie. De achtervolging ging over de Antwerpse Ring richting het Kiel.

“Tijdens de achtervolging, waarbij de politie versterking kreeg van de wegpolitie en politiezone Brasschaat, gooide de bestuurder een gsm-toestel en cash geld uit zijn voertuig. Zowel het geld als de gsm werden later aangetroffen”, aldus Bastiaens. Tijdens de vlucht ramde de bestuurder ook een politiewagen.

Een half uur na het begin van de achtervolging reed de bestuurder zichzelf uiteindelijk klem op de Jan de Voslei, onder een woontoren. “De man verzette zich hevig bij zijn arrestatie. Een politieman liep lichte verwondingen op”, zegt Bastiaens.

De man bleek slechts een voorlopig rijbewijs te hebben. Er volgde nog een huiszoeking, waarbij de politie een aantal zaken aantrof voor verder onderzoek. Na het verhoor werd de 19-jarige voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste hem aan te houden. De verdachte wordt onder meer verdacht van drugshandel.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio