Het lokaal bestuur van Beerse gaat effectief een bod uitbrengen op het postgebouw in de Lindenlaan. 

Het lokaal bestuur van Beerse gaat effectief een bod uitbrengen op het postgebouw in de Lindenlaan. © BaVDL

Bestuur wil 911.000 euro neertellen voor postgebouw: “We zorgen voor gezonde werkplek”

Beerse -

Het lokaal bestuur van Beerse brengt een bod van 911.000 euro uit voor de aankoop van het postkantoor in de Lindenlaan in Beerse. Als de aankoop lukt, wil de gemeente de vrijetijdsdiensten Vaart onderbrengen in het gebouw, maar het postkantoor zelf blijft behouden. De extra gemeenteraad van Beerse zette woensdagavond het licht op groen voor de aankoop.

Bart Van den Langenbergh

Een meerderheid in de gemeenteraad in Beerse gaf de toestemming om een bod van 911.000 euro uit te brengen voor de aankoop van het gebouw van Bpost in de Lindenlaan in Beerse. Enkel de fractie N-VA onthield zich tijdens de stemming tijdens de extra online gemeenteraad van woensdagavond. De gemeente wil een deel van het gebouw aanwenden om de diensten van Vaart in onder te brengen, in afwachting van een beslissing over een nieuw administratief centrum. De andere optie om een gebouw op het Kerkplein te huren voor Vaart lokte bezwaar van N-VA uit.

“We investeren in een kwaliteitsvolle en efficiënte dienstverlening dicht bij onze burgers, in het centrum van Beerse. We bieden ook een tijdelijke gezonde werkplek voor de medewerkers”, legt Bart Craane (CDE-Vlim.be), burgemeester van Beerse, uit. “Als Vaart kan verhuizen, komen ook op de andere locatie in Heilaarstraat zes ruimtes vrij voor andere diensten.” Het lokaal bestuur koos ervoor om af te wijken van het bedrag van 785.000 euro en een bod uit te brengen van 911.000 euro. De gemeente heeft in het bod de totale huurinkomsten van Bpost over acht jaar, goed voor 126.000 euro, mee verrekend.

Energiekosten

De fractie N-VA onthield zich bij de stemming. “De keuze voor Bpost is de minst slechte, al geniet die niet onze voorkeur”, zei Ben Bols (N-VA). “Dit past niet in de visie over patrimonium waarin we oude gebouwen moeten afstoten. Er is geen duidelijkheid over energiekosten en extra kosten voor toegankelijkheid. We kunnen ook niet opmaken of er asbest in het gebouw aanwezig is. We willen constructief blijven meewerken en blijven zoeken naar een langetermijnvisie, maar die is er nog niet.”

Groen-Hart voor Beerse en Vlaams Belang steunden de aankoop van het postgebouw. “We zouden graag een permanente bestemming voor Vaart zien in het gebouw”, voegde Werner Embrechts (Groen-Hart voor Beerse) eraan toe. “We vragen ook om rekening te houden met een duurzame renovatie.”

De gemeente wacht intussen de resultaten van een haalbaarheidsstudie af voor de bouw van een nieuw administratief centrum op de locatie van het vroegere gemeentehuis in de Bisschopslaan. Half juli zal duidelijk zijn of het bod van de gemeente voor het postgebouw al dan niet is aanvaard. (bvdl)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio